Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιατί ο Ομπάμα πάει την Κίνα στα δικαστήρια

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

O Αμερικανός πρόεδρος θα προσφύγει ξανά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά της Κίνας την οποία κατηγορεί για αθέμιτη υποστήριξη των εξαγωγών των αυτοκινήτων της.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει ότι κινεί δικαστική διαδικασία κατά της Κίνας στον ΠΟΕ κατηγορώντας το Πεκίνο για παράνομες επιδοτήσεις στον τομέα των αυτοκινήτων και των ανταλλακτικών τους, κατά την προεκλογική του περιοδεία στο Οχάιο, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Το Οχάιο στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία του στην αυτοκινητοβιομηχανία και είναι μια πολιτεία που παίζει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Ο Ομπάμα έχει δηλώσει ότι το Πεκίνο παραβιάζει την εμπορική νομοθεσία επιβάλλοντας τουλάχιστον τρία δισεκατομμύρια δολάρια σε δασμούς στις αμερικανικές εξαγωγές αυτοκινήτων.

Όλα φυσικά γίνονται ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση του Ομπάμα στο Οχάιο εν μέρει έχει στόχο να αντικρούσει τις κατηγορίες του Ρρπουμπλικανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος επικρίνει συχνά τον Αμερικανό πρόεδρο για δειλία απέναντι στο Πεκίνο.

Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε κινήσει στις αρχές Ιουλίου δικαστική διαδικασία κατά των “άδικων” τελωνειακών δικαιωμάτων που εφαρμόζει η Κίνα στις αμερικανικές εξαγωγές αυτοκινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κινέζοι αγοράζουν την Αυστραλία!

Μπροστά ο Ομπάμα σε νέα δημοσκόπηση

“Που τον βρήκες τον ΓΑΠ;” – Το tweet Καμμένου στον Μπαράκ Ομπάμα!

Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τον Μπάρακ Ομπάμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε