Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Γιατί ο ιάπωνας πρωθυπουργός φοράει συνέχεια μπλε στολή;

Γιατί ο ιάπωνας πρωθυπουργός φοράει συνέχεια μπλε στολή;

Η απάντηση είναι απλή. Οι λόγοι είναι κυρίως επικοινωνιακοί. Από την ημέρα που χτύπησε ο ισχυρότατος σεισμός και το καταστροφικό τσουνάμι ο ιάπωνας ηγέτης έβγαλε το κοστούμι και φόρεσε την στολή των ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών.

Μάλιστα υποχρέωσε και τους υπουργούς του να κάνουν το ίδιο. Από εκείνη την ημέρα ο Ναότο Καν, εμφανίζεται πάντα με αυτή την στολή είτε όταν επισκέπτεται κατεστραμένες περιοχές, είτε όταν απευθύνει διάγγελμα στον ιαπωνικό λαό.

Η στιγμή του σεισμού των 9 ρίχτερ. Ο Ναότο Καν αντιδρα ψύχραιμα φορώντας το κοστούμι του ΦΩΤΟ REUTERS

Λίγες ώρες μετά απευθύνει διάγγελμα στον ιαπωνικό λαό στο οποίο χαρακτηρίζει την καταστροφή ως την χειρότερη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Πλεον δεν φοράει κοστούμι ΦΩΤΟ REUTERS

Οι δημοσιογράφοι ζητούν ενημέρωση. Πάντα την κάνει φορώντας την μπλέ στολή ΦΩΤΟ REUTERS

O 94ος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και οι υπουργοί του

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός είναι γνωστός πάντως για τις απόψεις του υπέρ της μεγαλύτερης συμμετοχής του σώματος της πολιτοφυλακής στα κοινά. Θεωρείται γενικά ιδιόρυθμος, ενώ δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς οτι είναι παντρεμένος με τη Ναμπούκο Καν, την γυναίκα που μιλάει με εξωγήινους και η οποία έχει δηλώσει δημόσια οτι ο σύζυγός της δεν κάνει για πρωθυπουργός.

O Nαότο Καν είναι επίσης λάτρης του παιχνιδιού Maj-Johng, είναι σκληρός διαπραγματευτής, δεν φοβάται να πει την γνώμη του ευθέως ακόμα και αν προκληθει διπλωματικό επεισόδιο, όπως έκανε πρόσφατα παίρνοντας την θέση της Νότιας Κορέας στην διαμάχη με την Βόρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν ησυχάζει η Ιαπωνία, νέος μετασεισμός 6 Ρίχτερ! – 3.373 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί

Τα μηνύματα πανικού στο Ιντερνετ – “Μαζέψτε ό,τι μπορείτε και φύγετε όσο πιο μακριά γίνεται!”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Κλεισμένοι στα σπίτια τους οι Ιάπωνες – Ερήμωσε ακόμα και το Τόκιο – Νέοι αντιδραστήρες στο χορό των βλαβών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε