Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιατί οι αμερικανοί έσπευσαν να ανατινάξουν το ελικόπτερο τους.Τι τεχνολογία “κρύβουν” τα συντρίμμια

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου που άφησαν πίσω τους στο Πακιστάν, οι αμερικανοί μπορεί να έχουν στοιχεία stealth τεχνολογίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι αμερικανοί κομάντος,μόλις προκλήθηκε το πρόβλημα με το ελικόπτερο,έσπευσαν να το παγιδεύσουν και να το ανατινάξουν.
Ωστόσο, το τμήμα της ουράς πιθανόν να αποκαλύψει πολλά. Ειδικοί αναλυτές πιστεύουν ότι το ελικόπτερο ήταν ένα “ειδικά τροποποιημένο ΜΗ-60 Black Hawk”. Αυτή είναι η άποψη του Bill Sweetman, αναλυτή του αμερικανικού περιοδικού Aviation Week.

Όπως υποστηρίζουν άλλοι αμερικανοί ειδικοί το ελικόπτερο ήταν έτσι διαμορφωμένο,ώστε να είναι όχι τόσο αόρατο από ραντάρ, αλλά κυρίως αθόρυβο,όσο μπορεί βέβαια αυτό να επιτευχθεί.

Ο Paul Beavor, πρώην συντάκτης του Janes είπε στους Times ότι
«είναι κυρίως ο θόρυβος που τους ενδιαφέρει να μειωθεί,ώστε να μην χάνεται το στοιχείο του αιφνιδιασμού” και πρόσθεσε: “Είναι πολύ δύσκολο να εκμηδενίσεις τον θόρυβο ενός ελικοπτέρου , αλλά με την καλή μηχανική και την επιστήμη, μπορεί να μειωθεί το αποτύπωμα του θορύβου”.

Τα συντρίμμια δείχνουν ότι οι τροχοί του ελικοπτέρου ήταν ανασυρόμενοι κατά την πτήση, μειώνοντας περαιτέρω την προβολή σε ραντάρ και την αύξηση της ταχύτητας του.
Η stealth τεχνολογία λειτουργεί, γενικά, λιγότερο καλά σε ένα ελικόπτερο, διότι η κάλυψη της “υπογραφής” του στα ραντάρ περιπλέκεται από το μεγάλο αριθμό των κινούμενων μερών.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα ήθελε σίγουρα στοιχεία αυτής της τεχνολογίας να πέσουν στα χέρια της Κίνας, που είναι σύμμαχος του Πακιστάν.Η Κίνα έχει το δικό της πρόγραμμα τεχνολογίας stealth.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε