Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γιος Χολιγουντιανού σκηνοθέτη “πρωταγωνιστής” της… Αλ Κάιντα

Γιος Χολιγουντιανού σκηνοθέτη “πρωταγωνιστής” της… Αλ Κάιντα

Ένας από τους πολλούς Βρετανούς που αποφάσισαν να ενταχθούν στις τάξεις της Αλ Κάιντα για να πολεμήσουν στη Συρία είναι και ο 26χρονος Lucas Kinney, ο πατέρας του οποίου έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης σε πολλές blockbuster ταινίες του Χόλιγουντ.

Ο πατέρας του νεαρού μαχητή της Αλ Κάιντα, που πια έχει μετονομαστεί σε Αμπου Μπασίρ αλ Μπριτάνι είναι ο 59χρονος Patrick Kinney, στενός συνεργάτης του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που έχει εργαστεί δίπλα του στις ταινίες Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία, ενώ ήταν βοηθός σκηνοθέτη σε σειρά από ταινίες που σημείωσαν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Ο Lucas ή Αμπού Μπασίρ αλ Μπριτάνι είναι ο πρώτος λευκός Βρετανός που αλλαξοπίστησε και έφτασε στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό της Αλ Κάιντα. Μικρός πήγαινε σε καθολικό σχολείο, ενώ σαν έφηβος σκεφτόταν ακόμη και να γίνει παπάς.

Η μητέρα του, η 53χρονη Ντέμπορα Φίλιπς, έμαθε πέρυσι ανήμερα της Ημέρας της Μητέρας πως ο γιος της μάχεται στη Συρία. Και όπως δήλωσε, ο τρόμος είναι πως ο γιος της θα είναι ο επόμενος Βρετανός που θα σκοτωθεί από βομβαρδισμούς της RAF ή από ρωσικά μαχητικά, ενώ ο φόβος της είναι μήπως γίνει βομβιστής αυτοκτονίας.

Η μητέρα του δεν μπορεί να εξηγήσει πως ο γιος της μετατράπηκε σε φανατικό Μουσουλμάνο. Λαμβάνει e-mail του συχνά αλλά τη συμπεριφορά του δεν μπορεί να την εξηγήσει. Όταν τελείωσε το σχολείο, ο Λούκας πήγε στο πανεπιστήμιο του Λιντς αλλά ένα χρόνο μετά, τα παράτησε. Αφού έπαιξε σε αρκετά ροκ συγκροτήματα, μετακόμισε στη Βιέννη για να ζήσει με τον πατέρα του. Εκεί, πιστεύεται ότι “άλλαξε” και έγινε φανατικός ισλαμιστής.

Κάπως έτσι έφτασε να είναι το πρόσωπο των προπαγανδιστικών video της οργάνωσης Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, που είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Μέχρι στιγμής έχει πρωταγωνιστήσει σε δυο video της οργάνωσης.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε