Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γιούνκερ σε Τραμπ: Σταμάτα να υποστηρίζεις τη διάλυση της ΕΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να σταματήσει να προβαίνει σε δηλώσεις υποστήριξης της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο ίδιος τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι δεν στηρίζουν την απόσχιση του Οχάιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως κάνει ο Τραμο όσον αφορά την ΕΕ.

Δύο μέρες πριν την ορκωμοσία του Τραμπ, ο Γιούνκερ τόνισε πως η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να βλάπτει τις υπερατλαντικές σχέσεις, προσθέτοντας όμως ότι παραμένει ασαφές ποιες είναι οι πολιτικές που θα επιδιώξει ο νέος ηγέτης των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό BR,ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε πως είναι βέβαιος ότι κανένα κράτος–μέλος της ΕΕ δεν επιθυμεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου στην αποχώρηση από την Ένωση, παρά την σχετική πρόβλεψη που έκανε ο Τραμπ μέσα στην εβδομάδα.

«Ο κος Τραμπ δεν θα πρέπει εμμέσως να ενθαρρύνει τα κράτη–μέλη να το πράξουν αυτό», τόνισε ο Γιούνκερ. «Δεν περιφερόμαστε να καλούμε το Οχάιο να αποσχισθεί από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε ότι αναμένεται να μιλήσει με τον Τραμπ – σε αντίθεση με το όσα δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Ο Γιούνκερ τόνισε ότι ο Τραμπ τον μπέρδεψε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Ο Τραμπ συνομίλησε με τον κο Τουσκ και μας μπέρδεψε», τόνισε ο Γιούνκερ σχολιάζοντας σκωπτικά τον Αμερικανό μεγιστάνα για τα νέα του καθήκοντα. «Αυτό είναι το στοιχείο στη διεθνή πολιτική. Όλα έχουν να κάνουν με την λεπτομέρεια».

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε