Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΒΙΝΤΕΟ: Γκάφα από την Βασίλισσα Ελισάβετ – Είπε αγενείς κινέζους αξιωματούχους

ΒΙΝΤΕΟ: Γκάφα από την Βασίλισσα Ελισάβετ – Είπε αγενείς κινέζους αξιωματούχους

Η βασίλισσα Ελισάβετ καταγράφηκε χθες από αδιάκριτη κάμερα να χαρακτηρίζει «εξαιρετικά αγενείς» τους κινέζους αξιωματούχους λίγες ώρες μετά την γκάφα του πρωθυπουργού Ντέβιντ Κάμερον, που δήλωσε ότι η Νιγηρία και το Αφγανιστάν είναι ίσως οι πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο.

Η Ελισάβετ είχε συνομιλία χθες με αξιωματικό της αστυνομίας του Λονδίνου, την Λούσι ντ’ Ορσι, η οποία περιέγραφε τις δυσκολίες που συνάντησε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο Λονδίνο τον περασμένο Οκτώβριο.

Όταν η Λούσι ντ’ Ορσι είπε στη βασίλισσα ότι είχε την εποπτεία των μέτρων ασφαλείας κατά την επίσκεψη, η βασίλισσα απάντησε: «Ω, συμφορά!».
«Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά υπήρξαν αρκετές δύσκολες στιγμές για μένα», πρόσθεσε η αστυνομικός, πράγμα στο οποίο η βασίλισσα απάντησε καταφατικά.
Συνεχίζοντας τη διήγηση, η αστυνομικός περιέγραψε πώς κινέζοι αξιωματούχοι αποχώρησαν από συνάντηση με την Μπάρμπαρα Γούντογουορντ, πρεσβευτή της Βρετανίας στην Κίνα, λέγοντας ότι η επίσκεψή τους τελείωσε.
«Υπήρξαν πολύ αγενείς με την πρεσβευτή», σχολίασε η Ελισάβετ.

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων αρνήθηκε να σχολιάσει «ιδιωτικές συνομιλίες της βασίλισσας» που έγιναν κατά τη διάρκεια δεξίωσης για τον εορτασμό των 90 χρόνων της. Η αστυνομία του Λονδίνου αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει το περιστατικό.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη κινεζική αντίδραση, αλλά όταν το τηλεοπτικό δίκτυο του BBC αναφέρθηκε στις δηλώσεις της βασίλισσας, η εκπομπή διεκόπη στην Κίνα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε