Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γκάφες και σκάνδαλα συγκλονίζουν την Καθολική Εκκλησία

Γκάφες και σκάνδαλα συγκλονίζουν την Καθολική Εκκλησία

Κορυφαίος καρδινάλιος, που προσφώνησε τον πάπα Βενέδικτο πριν την έναρξη της Λειτουργίας

  για την Κυριακή του Πάσχα, διαβεβαίωσε τον Ποντίφικα ότι η Καθολική Εκκλησία δεν θα επιτρέψει σε κάνενα να την επηρεάσει με τα “μικρόψυχα κουτσομπολιά” για τη σεξουαλική κακοποιήση παιδιών από ιερείς.

    ” Αγιε Πατέρα, οι άνθρωποι του Θεού είναι μαζί σας και δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε επιρροή από μικρόψυχα κουτσομπολιά, από στοιχεία που προσβάλλουν την κοινότητα των πιστών”, δήλωσε ο καρδινάλιος Αντζελο Σοντάνο, πρύτανης του Κολλεγίου των Καρδιναλίων.

    Στο μεταξύ λίγο νωρίτερα ο προσωπικός ιεροκήρυκας του Πάπα ζήτησε συγγνώμη γιατί συνέκρινε τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Πάπα και της Καθολικής Εκκλησίας, για το σκάνδαλο των σεξουαλικών κακοποιήσεων, με τη διώξη κατά των Εβραίων.

    “Εάν ενάντια σε κάθε θέληση μου και πρόθεση έθιξα την ευαισθησία των Εβραίων και των θυμάτων της παιδοφιλίας, τότε ειλικρινά λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη”, δήλωσε ο Ρανιέρο Κανταλαμέσα στην εφημερίδα Corriera della Sera του Μιλάνου.

    Ο Κανταλαμέσα αναφέρθηκε στο θέμα του σκανδάλου στην λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, στο ναό της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

    Ο Κανταλαμέσα είπε ακόμα ότι ούτε ο πάπας Βενέδικτος, που ήταν παρών στη λειτουργία, ούτε κάποιος άλλος αξιωματούχος του Βατικανού γνωρίζε το περιεχόμενο του κηρύγματός του.

    ” Ο Πάπας όχι μόνο δεν υποκίνησε το κήρυγμα μου αλλά όπως και κάθε άλλος το άκουσε για πρώτη φορά κατά τη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής”, τόνισε ο Κανταλαμέσα.

    Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του ο Κανταλαμέσα διάβασε μια επιστολή στην οποία ένας εβραίος φίλος αναφερόταν στις κατηγορίες εναντίον του Πάπα Βενέδεικτου και της Καθολικής Εκκλησίας για τον τρόπο διαχείρισης του σκανδάλου της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς.

    Ο φίλος του Κανταλαμέσα, ο οποίος δεν κατονομάσθηκε, έγραψε την επιστολή εξ αιτίας ” της αγανάκτησης και της αηδίας που αισθάνθηκε για τις βάναυσες επιθέσεις εναντίον του Πάπα και της Εκκλησίας” οι οποίες του έφεραν στο νου ” τις πιο απεχθείς όψεις του αντι-σημιτισμού”.

    Πολλές σημαντικές προσωπικότητες της εβραϊκής κοινότητας ανά τον Κόσμο αντέδρασαν έντονα και ορισμένοι χαρακτήρισαν τη σύγκριση ” υβριστική ” και “προσβλητική”. Επίσης εκπρόσωποι των θυμάτων του σκανδάλου καταδίκασαν το κήρυγμα.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε