Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γκάμπια: Κατασχέθηκαν δύο τόνοι κοκαΐνης αξίας 1δις!

Γκάμπια: Κατασχέθηκαν δύο τόνοι κοκαΐνης αξίας 1δις!
Περίπου δύο τόνοι κοκαΐνης, ποσότητα που έχει αξία μεταπώλησης κάπου 1 δις δολάρια, περίπου 835 εκατ. ευρώ, κατασχέθηκαν στην Γκάμπια.

 

Δώδεκα άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων συνελήφθησαν μετά την ανακάλυψη των ναρκωτικών σε αποθήκη έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, Μπανζούλ.
 
Η δυτική Αφρική αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό σταθμό φορτίων ναρκωτικών που μεταφέρονται –ειδικά από τη Λατινική Αμερική– στην Ευρώπη, αν και είναι αδύνατο να εκτιμηθεί επίσημα ποιος ήταν ο προορισμός του συγκεκριμένου φορτίου στο στάδιο αυτό.
 
Ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, επιβεβαίωσε πληροφορίες του BBC περί εφόδου των αρχών και πρόσθεσε ότι θα δημοσιοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες προοδευτικά. Το BBC ανέφερε επίσης ότι κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες μετρητών και όπλων.
 
Πράκτορες της υπηρεσίας καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος της Βρετανίας που επιχειρούν στην δυτική Αφρική διαδραμάτισαν ρόλο στην επιχείρηση, σύμφωνα με την πηγή αυτή.
 
Τον Μάρτιο, ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας Γιάγια Τζαμέ είχε δηλώσει ότι θα επιδείξει “μηδενική ανοχή” έναντι των λαθρέμπορων ναρκωτικών, μετά τη σύλληψη 11 αξιωματούχων στο πλαίσιο έρευνας για διακίνηση ναρκωτικών.
 
“Έχω μηδενική ανοχή έναντι των εγκληματιών. Έχω διπλά μηδενική ανοχή στα ναρκωτικά”, είχε δηλώσει ο Τζαμέ στο κρατικό ραδιόφωνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε