Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γκάνα: 9 νεκροί και 55 παγιδευμένοι από την κατάρρευση εμπορικού κέντρου

Γκάνα: 9 νεκροί και 55 παγιδευμένοι από την κατάρρευση εμπορικού κέντρου

Περισσότεροι άνθρωποι απ΄ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια του τετραώροφου εμπορικού κέντρου που κατέρρευσε σε προάστιο της Άκρα, πρωτεύουσας της Γκάνα.

Από την κατάρρευση του κτιρίου σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι.

Αρχικά οι αρχές είχαν προβεί στην εκτίμηση ότι περίπου 55 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν αυτό κατέρρευσε εξαιτίας, κατά πάσα πιθανότητα, κατασκευαστικού λάθους. Ωστόσο, η εκτίμησή τους βασίστηκε στον αριθμό των εργαζομένων στο κτίριο τη στιγμή εκείνη και δεν συνυπολόγισε τον αριθμό των επισκεπτών στο κέντρο.

Μέχρι σήμερα το πρωί, οι διασώστες είχαν ανασύρει 67 επιζώντες και επτά νεκρούς από τα συντρίμμια του κτιρίου, το οποίο στέγαζε εμπορικό κέντρο που διαχειριζόταν η ινδική εταιρεία Melcom Ltd.

Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται στη χώρα ομάδα ισραηλινών διασωστών για να συνδράμει στις προσπάθειες αναζήτησης τυχόν επιζώντων.

Η Melcom διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη αλυσίδα εμπορικών κέντρων λιανικής στη χώρα και διαθέτει περίπου 20 καταστήματα σε όλη τη Γκάνα. Όπως ανακοίνωσε, νοίκιαζε το κτίριο που κατέρρευσε και άνοιξε εκεί κατάστημά της τον Ιανουάριο.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι σήμερα θα κλείσει όλα τα καταστήματά της στην πρωτεύουσα σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα.

Διαβάστε

Κατέρρευσε εμπορικό κέντρο στη Γκάνα – Δεκάδες οι παγιδευμένοι

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε