Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γλίτωναν τη δίωξη επειδή έλεγαν οτι είναι συγγενείς του αστυνομικού διευθυντή

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Πνομ Πένχ προειδοποίησε όλους όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το όνομά του για να γλιτώσουν τη δίωξη.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο αρχηγός της αστυνομίας πρωτεύουσας της Καμπότζης Τατς Ναρούτ, μετά τα πρόσφατα περιστατικά κατά τα οποία άτομα που συλλαμβάνονταν για διάφορες αξιόποινες πράξεις ισχυρίζονταν ότι είναι συγγενείς του. Την περασμένη εβδομάδα, τρεις νεαροί συγκρούσθηκαν με τις μοτοσυκλέτες τους με ένα αυτοκίνητο και διέφυγαν της σύλληψης επειδή ισχυρίστηκαν ότι είναι ανηψιοί του. Η αστυνομία ακόμα τούς καταζητεί.

Στις αρχές του μήνα, τρεις μεθυσμένοι αστυνομικοί απείλησαν με τα όπλα τους το προσωπικό ενός ινστιτούτου μασάζ της πόλης επειδή αρνήθηκαν να τούς προσφέρουν υπηρεσίες. Ο ένας από αυτούς ισχυρίστηκε ότι είναι συγγενής του Ναρούτ.

Ο Τατς Ναρούτ δήλωσε ότι όσοι συνεχίζουν αυτήν την τακτική θα τιμωρηθούν αυστηρά γιατί αμαυρώνουν το όνομά του. “Δεν πρόκειται να συγχωρήσω κανένα εγκληματία γιατί εγώ είμαι αυτός που εφαρμόζει το νόμο”, τόνισε. “Εάν δεν συμμορφωθώ εγώ προς τους νόμους, ποιός θα το κάνει; Εάν οι ανηψιοί μου διαπράττουν ένα έγκλημα, πρέπει να τιμωρηθούν και αυτοί”, τόνισε ο Ναρούτ καθιστώντας σαφές ότι οι συγγενείς του, πραγματικοί ή όχι, δεν μπορούν να ξεφύγουν από το νόμο.

Η ατιμωρησία για τους πλούσιους και ισχυρούς αποτελούσε πάντα πρόβλημα στην Καμπότζη όπου όσοι σπάνια καταδικάζονται άνθρωποι με υψηλές γνωριμίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε