Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γνωρίστε τον Τουτάτι, τον αστεροειδή που ίσως κάποτε απειλήσει τη Γη!

Γνωρίστε τον Τουτάτι, τον αστεροειδή που ίσως κάποτε απειλήσει τη Γη!

Ο μεγάλος αστεροειδής που έχει το όνομα του… θεού των Γαλατών, θα κάνει «στενό» πέρασμα γύρω από τον πλανήτη μας, αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης, τουλάχιστον για τα επόμενα μερικές εκατοντάδες χρόνια σύμφωνα με τη NASA!

Ο αστεροειδής, που ονομάζεται Τουτάτις, προσεγγίζει τη Γη κάθε τέσσερα χρόνια. Κατά την πλησιέστερη προσέγγιση του, την Τετάρτη, ο «ουράνιος βράχος » θα περάσει περίπου 4,3 εκατομμύρια μίλια (7.000.000 χιλιόμετρα) από τη Γη, απόσταση η οποία είναι περίπου 18 φορές μεγαλύτερη από ότι η απόσταση της Γης από το φεγγάρι.

Σύμφωνα με τη NASA πάντως ο αστεροειδείς διαμέτρου 4,3 χιλιομέτρων που είναι σε τροχιά στενά συνδεδεμένος με τη Γη, θεωρείται δυνητικά ένα επικίνδυνο ουράνιο αντικείμενο για το μέλλον.

Ο Τουτάτις εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1934 και η τροχιά του επιβεβαιώθηκε το 1989. Το 2004, ο αστεροειδής πέρασε από τη Γη μόλις τέσσερις φορές πιο μακριά από ότι βρίσκεται η Γη από το φεγγάρι, πολύ πιο κοντά δηλαδή από ότι το πέρασμά του αυτή την φορά.

Οι αστρονόμοι χρησιμοποιώντας ραντάρ και οπτικά τηλεσκόπια, λαμβάνουν την όσο το δυνατόν καλύτερη οπτική γωνία για τη θέση του Τουτάτις, την ασυνήθιστη περιστροφή του και την πορεία πτήσης του, ώστε να εκτιμήσουν πού θα ταξιδεύει στο μέλλον.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γη από το διάστημα – Φωτογραφίες και video της NASA κόβουν την ανάσα!

Διαστημική… πολυκατοικία θα περάσει ξυστά απ’ τη Γη!!!

Βρήκαν νερό στον πλανήτη Ερμή!

Έκλεψαν laptop μέσα από τη NASA!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε