Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Go home..Frau Merkel λένε οι γερμανοί!

Όχι δεν είναι έτοιμη να φύγει αλλά μάλλον θα κάτσει για λίγο ακόμη. ΦΩΤΟ REUTERS
Όχι δεν είναι έτοιμη να φύγει αλλά μάλλον θα κάτσει για λίγο ακόμη. ΦΩΤΟ REUTERS
Η δημοτικότητα του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, αν διεξάγονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές, ο συνασπισμός της Μέρκελ (Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανική Κοινωνική Ένωση της Βαυαρίας και Ελεύθεροι Δημοκράτες) θα λάμβανε το 34% της ψήφου — το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για τα τρία κόμματα από τότε που ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις, το 1986.
 
Η Μέρκελ αναμένεται να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του κυβερνητικού συνασπισμού σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.
 
Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι συγκεντρώνουν από κοινού το 47% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ποσοστό που θα τους έδινε την πλειοψηφία για να κυβερνήσουν, όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση, ενώ ειδικά το ποσοστό των Πρασίνων (19%) αποτελεί ρεκόρ αποδοχής για το κόμμα.
 
Ο μικρότερος εταίρος του συνασπισμού, το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα ( FDP), εξασφαλίζει στη δημοσκόπηση μόλις το 4%, ποσοστό τόσο χαμηλό που τους θέτει κάτω από το όριο του 5%, το οποίο θα τους επέτρεπε να εισέλθουν στη Βουλή.
 
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.500 ανθρώπων από την εταιρία Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού δικτύου RTL.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε