Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Goldman Sachs: Για όλα φταίει ένας υπάλληλός μας!

Αυτός φταίει για όλα....
Αυτός φταίει για όλα....

Να ρίξει τις ευθύνες σε έναν υπάλληλο της εταιρείας για όλα όσα κατηγορείται, επιχειρεί η Goldman Sachs.

Η εταιρεία δηλώνει οτι η υπόθεση της απάτης των ΗΠΑ κατά της εταιρείας βασίζεται στις ενέργειες του υπαλλήλου που τέθηκε σε διαθεσιμότητα  αυτή την εβδομάδα.

 Ο 31χρονος Fabrice Tourre, εκτελεστικός διευθυντής της  Goldman Sachs ο οποίος κατηγορήθηκε για την παραπλάνηση των επενδυτών για  επενδυτικά προϊόντα που έχουν σαν βάση στεγαστικές υποθήκες, το 2007.
 
” Ολα δείχνουν οτι πρόκειται να είναι μια πραγματικη διαμάχη σχετικά με το τι θυμάται ο Tourre και τι οι υπολοιποι  επενδυτες ,”  αναφερει ο Greg Palm, γενικός  νομικος σύμβουλος της Goldman Sachs, μιλώντας με δημοσιογράφους χθες, χωρίς να αναφερθει το όνομα του Tourre.
 
«Αν βρουμε  αποδείξεις ότι κάποιος εδώ προσπάθησε να παραπλανήσει κάποιον, αυτό είναι κάτι μη αποδεκτό απο την Goldman και θα ήθελα να τονισω οτι η Goldman θα ειναι η πρώτη  που θα αναλάβει δράση”, είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηρίζοντας την υπόθεση ως μια διαφορά που αφορά ένα μόνο υπάλληλο, η Goldman Sachs μπορεί να κάνει τα πρώτα της βήματα στο δόγμα της δημόσιας αποστασιοποιήσεως από  τον Tourre στην υπόθεση.

Αυτό θα μπορούσε να μειώσει κακή δημοσιότητα και, τελικά, να διευκολύνει την εταιρεία να διευθετήσει την υπόθεση. 

Η Goldman Sachs κατηγορείται ότι εξαπάτησε δεκάδες επενδυτές, προωθώντας χρεόγραφα συνδεδεμένα με ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου, γνωστά ως CDOs, αποκρύπτοντας ωστόσο ότι η ίδια υπονόμευε ουσιαστικά τα επενδυτικά αυτά προϊόντα μέσω συμπαιγνίας με αντισταθμιστικά ταμεία (hedge funds), που “πόνταραν” σε πτώση της αξίας των ίδιων χρεογράφων, κάτι που όντως συνέβη.

Θεωρείται από τις εταιρείες κολοσσούς στον τομέα της με τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια κέρδη σε ημερήσια βάση, ενώ ήταν και από τους βασικούς χρηματοδότες στην προεκλογική καμπάνια του Ομπάμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ηθικά πτωχευμένη η Goldman Sachs

Μυστικές συναντήσεις υπουργών με στελέχη της Goldman Sachs;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε