Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Γράφει βιβλίο για τις υποκλοπές στην Βρετανία

Βιβλίο για το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που προκάλεσε τριγμούς στην “αυτοκρατορία” του Μέρντοκ πρόκειται να γράψει ο δημοσιογράφος της Γκάρντιαν που το αποκάλυψε.
Ο βρετανός δημοσιογράφος, η έρευνα του οποίου συνέβαλε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών που προκάλεσαν τριγμούς στην “αυτοκρατορία” των μίντια του Ρούπερτ Μέρντοκ, News Corp, πρόκειται να γράψει βιβλίο για το σκάνδαλο, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο εκδότης του.
 
Ο Νικ Ντέιβις, δημοσιογράφος της Guardian, αποκάλυψε το 2009 ότι η θυγατρική της News Corp στη Βρετανία, News International, είχε καταβάλει ένα εκατομμύριο λίρες για τη διευθέτηση νομικών υποθέσεων που αφορούσαν υποκλοπές από δημοσιογράφους της ταμπλόιντ News of the World που πλέον δεν κυκλοφορεί.
 
Ο Ντέιβις χρειάστηκε δύο ακόμη χρόνια παρακολουθώντας την υπόθεση και εντοπίζοντας πηγές που θα μπορούσαν να πιστοποιήσουν ότι δημοσιογράφοι είχαν παρανόμως παρακολουθήσει τα κινητά τηλέφωνα διασημοτήτων, πολιτικών, ακόμα κι ενός νεαρού θύματος δολοφονίας, για να αποσπάσουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να γίνουν πρωτοσέλιδα στη News of the World.
 
Ανώτατοι αξιωματούχοι συνελήφθησαν και ο Μέρντοκ καθώς και ο γιός του Τζέιμς, πρόεδρος της News International, υποχρεώθηκαν να καταθέσουν ενώπιον επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου.
 
Το βιβλίο του Ντέιβις θα τιτλοφορείται “HACK ATTCK: How the Truth Caught up with the World’s Most Powerful Man,” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκδοτικός οίκος Faber&Faber, θυγατρική εταιρεία του Farrar, Straus &Giroux.
 
“Ο Ντέιβις, συγγραφέας του μπεστ σέλερ ‘Flat Earth News’, σκοπεύει να παραθέσει μία λεπτομερή καταγραφή και σχολιασμό του σκανδάλου στη News International, περιλαμβανομένων και νέων αποκαλύψεων,” ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος. Η έκδοση του βιβλίου είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του 2012.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε