Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Grammy: Σάρωσε η Adele! Έκανε την Beyonce να δακρύσει: “Έπρεπε να κερδίσει” [pics, vids]

Grammy: Σάρωσε η Adele! Έκανε την Beyonce να δακρύσει: “Έπρεπε να κερδίσει” [pics, vids]

Η Αντέλ κερδίσε τα τρία κορυφαία βραβεία Grammy, για το άλμπουμ, την ηχογράφηση και το τραγούδι, επικρατώντας έναντι της Μπεγιονσέ. Ανεβαίνοντας όμως στη σκηνή είπε ότι άξιζε το βραβείο καλύτερου άλπουμ η Beyonce!

Η Adele κέρδισε και τα πέντε βραβεία για τα οποία είχε προκριθεί, μεταξύ αυτών για το άλμπουμ της “25” αλλά και για το τραγούδι της, “Hello.”

 

 

Από την πλευρά της, η Μπεγιονσέ, που ήταν υποψήφια για εννέα βραβεύσεις για το άλμπουμ της “Lemonade”, κέρδισε μόλις δύο βραβεία.

Η Μπεγιονσέ, που βρέθηκε στην τελετή απονομής με εννιά υποψηφιότητες για το “Lemonade”, τις περισσότερες όλων των καλλιτεχνών, κέρδισε στην κατηγορία μουσικού βίντεο για το “Formation” και έκλεψε την παράσταση με την εμφάνισή της, την πρώτη από την αναπάντεχη ανακοίνωσή της πριν από 12 μέρες ότι είναι έγκυος και περιμένει δίδυμα.

Η τραγουδίστρια ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της την 1η Φεβρουαρίου με ένα μήνυμα και μια σειρά φωτογραφιών όπου φαίνεται να επιδεικνύει περήφανα την κοιλιά της, το οποίο μήνυμα έσπασε τα ρεκόρ των κοινωνικών ιστότοπων σε αναμετάδοση.

Τέσσερα μουσικά βραβεία Grammy απονεμήθηκαν μετά θάνατον στον Ντέιβιντ Μπόουι για το τελευταίο του άλμπουμ “Blackstar”. Ο Μπόουι κέρδισε τέσσερα από τα βραβεία – δεν είχε κερδίσει ποτέ για τραγούδι ή άλμπουμ του ενώ βρισκόταν εν ζωή – για το άλμπουμ “Blackstar”, το οποίο κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν τον θάνατό του από καρκίνο τον Ιανουάριο του 2016. Τα βραβεία του τα παρέλαβε εκ μέρους του ο Ντόνι Μακάσλιν, μέλος του συγκροτήματός του, ο οποίος χαιρέτισε τον Μπόουι ως “καλλιτεχνική ιδιοφυία και τύπο με απίστευτο χιούμορ”.

Τιμήθηκαν οι μεγάλοι της μουσικής Πρινς και Τζορτζ Μάικλ, οι οποίοι έφυγαν αναπάντεχα το 2016. Ο μουσικός της τζαζ Αλ Τζάρο, 76, ο οποίος είχε κερδίσει επτά Grammy, πέθανε στο Λος Άντζελες την Κυριακή λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η τελετή απονομής των βραβείων.

Μερικά από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ονόματα της μουσικής έλαμψαν δια της απουσίας τους. Ο Φρανκ Όσιαν δεν υπέβαλλε το “Blonde” στα βραβεία, παρά τις θετικές κριτικές, επειδή θεωρεί την οργάνωση εκτός πραγματικότητας όσον αφορά τους νεαρούς μαύρους καλλιτέχνες. Για παρόμοιους λόγους, παρότι έχουν προταθεί πολλαπλές φορές, δεν πήγαν στα βραβεία ο Τζάστιν Μπίμπερ και ο Κάνιε Ουέστ, ενώ ο καναδός ράπερ Ντρέικ, του οποίου το άλμπουμ “Views” είχε τις καλύτερες πωλήσεις παγκόσμια το 2016 και έχει προταθεί οκτώ φορές για Grammy, βρίσκεται σε περιοδεία στην Αγγλία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε