Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γυμνοί στο δρόμο λόγω...ταυρομαχιών!

Γυμνοί στο δρόμο λόγω...ταυρομαχιών!
S.O.S με τα γυμνά τους κορμιά. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.03.2010 | 08:27
Πρώτη δημοσίευση: 15.03.2010 | 08:27

Δεκάδες πολέμιοι των ταυρομαχιών διαδήλωσαν σήμερα, γυμνοί και με το σώμα καλυμμένο με κόκκινη μπογιά, στη Μαδρίτη και τη Βαλένθια

 
διαμαρτυρόμενοι κατά της πρόθεσης πολλών ισπανικών περιοχών να εγγράψουν τις ταυρομαχίες στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους.
 
Οι αυτόνομες περιοχές της Μαδρίτης, της Βαλένθια και της Μούρθια (νοτιοανατολικά) ανακοίνωσαν πρόσφατα την πρόθεσή τους να χαρακτηρίσουν τις corridas «αγαθά πολιτιστικού ενδιαφέροντος», σε αντίδραση στην πιθανή απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλωνία.
 
Οι διαδηλωτές στο κέντρο της Μαδρίτης, τους οποίους διέτρεχαν στη διάρκεια του ‘χάπενινγκ’ υποτιθέμενοι έφιπποι λογχοφόροι ‘μπανδερίλιας’ των ταυρομαχιών, συνέθεσαν με τα σώματά τους στο έδαφος ένα SOS για να επισημάνουν τα δεινά των μεγαλόσωμων ζώων στις ταυρομαχίες.
 
Η οργάνωση Equanimal, που διοργάνωσε το γεγονός, διαμαρτυρήθηκε κατά των σχεδίων των τριών επαρχιών, υπενθυμίζοντας πως «το 70% του ισπανικού πληθυσμού» αντιτίθεται σε τούτο το βάρβαρο έθιμο.
 
Στη Βαλένθια, όπου στις αρχές της εβδομάδος ξεκινά η διάσημη εβδομάδα ταυρομαχιών, η διαδήλωση οργανώθηκε στην πλατεία δημαρχείου από την φιλοζωϊκή οργάνωση Animal Naturalis.
 
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο