Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“H EKT φοβάται για την οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη”

“H EKT φοβάται για την οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη”

Πρόκειται για τον τίτλο σημερινού δημοσιεύματος του κοινοτικού δελτίου Europolitique, το οποίο αναφέρεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προειδοποιεί ότι τους επόμενους έξι μήνες η οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη θα επηρεαστεί βαθιά από την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

“Η επίμονη συνέχιση των αναταράξεων και των κλυδωνισμών που σχετίζονται με ορισμένες αγορές ή χώρες κατά το α΄ εξάμηνο του 2012 επιβεβαιώνει τις αδυναμίες που εξακολουθούν να υφίστανται σχετικά με τις προοπτικές της οικονομικής σταθερότητας. . . τα κράτη μέλη οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των δημοσιονομικών και τραπεζικών συνισταμένων μιας ισχυρής νομισματικής ένωσης” σημειώνει η ΕΚΤ στην έκθεσή της.

Η Ευρωζώνη, πέρα από την νομισματική ένωση και ως αναπόσπαστο μέρος της χρειάζεται μια τραπεζική ένωση, υπογραμμίζει επιπλέον η ΕΚΤ. Επιπλέον η ΕΚΤ υπογραμμίζει την ανάγκη διαρκούς προσπάθειας προκειμένου να καταπολεμηθούν οι αιτίες της κρίσης και τονίζει ότι είναι απαραίτητη μια περιεκτική απάντηση, η οποία θα εστιάζει σε πέντε συγκεκριμένους τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΚΤ ζητά συνεχή δράση σε εθνικό επίπεδο για την διασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, αποτελεσματική χρήση των μηχανισμών στήριξης και μακροπρόθεσμες αλλαγές στο τραπεζικό μοντέλο.

Τέλος, η ΕΚΤ κρίνει ότι απαιτούνται πολιτικές που θα περιορίσουν την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, καθώς και τις πιθανότητες μετάδοσης της κρίσης. Τονίζει, επίσης, ότι απαιτούνται μέτρα για την ενίσχυση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής εποπτείας και για την ενίσχυση της διακυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Με κομμένη την ανάσα! Όλη η Ευρώπη στο πόδι για τις ελληνικές εκλογές! – Ο Όλι Ρεν δεν πάει στους G20 στο Μεξικό για να μην είναι μακριά!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε