Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

H κ. Ντάφι λυπάται για τον Μπράουν..

H κ. Ντάφι λυπάται για τον Μπράουν..

Η ηλικιωμένη βρετανίδα την οποία ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν αποκάλεσε “φανατισμένη”, δήλωσε πως λυπάται για εκείνον. (Videos)

Η Γκίλιαν Ντάφι, η οποία όλη της την ζωή υποστήριζε το Εργατικό Κόμμα τόνισε στην εφημερίδα Mail on Sunday πως στις εκλογές τις 6ης Μαΐου δεν θα ψηφίσει κανένα κόμμα. “Λυπάμαι για σας Γκόρντον γιατί έχετε να χάσετε περισσότερα από μένα. Λυπάμαι πραγματικά για ό,τι συνέβη, αλλά εσείς είστε ο χαμένος (στην υπόθεση αυτή) όχι εγώ”, είπε η κ. Ντάφι στον βρετανό πρωθυπουργό που την επισκέφθηκε για να της ζητήσει συγγνώμη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη, στο πλαίσιο μίας προεκλογικής επίσκεψης στο Ροσντέιλ, όταν ο αρχηγός της κυβέρνησης των Εργατικών είχε μία συνομιλία με την Γκίλιαν Ντάφι, η οποία, αφού τού δήλωσε ότι η οικογένειά της ανέκαθεν ψήφιζε Εργατικούς, τού έθεσε κάποιες ερωτήσεις για τη μεταναστευτική πολιτική. Μετά από έναν σύντομο διάλογο σε ευχάριστο φαινομενικά κλίμα, ο Γκόρντον Μπράουν μπήκε στο αυτοκίνητό του για να φύγει. Ξεχνώντας όμως ότι στο πέτο του φορούσε ακόμη μικρόφωνο τηλεοπτικού σταθμού, ο πρωθυπουργός αποκάλεσε τη γυναίκα “φανατισμένη” και κατηγόρησε τους συνεργάτες του που επέτρεψαν να γίνει αυτή η συνάντηση.

Το σχόλιο έκανε αμέσως τον γύρο όλων των ΜΜΕ και ο Γκόρντον Μπράουν υποχρεώθηκε να πάει στην κατοικία της συνταξιούχου, για να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη.”Ήθελε να βγω από το σπίτι μαζί του και να του σφίξω το χέρι μπροστά στις κάμερες, αλλά είπα όχι. Δεν μου αρέσει αυτό το θέαμα”, επισήμανε η κ. Ντάφι στην εφημερίδα.

Ρεπορτάζ του Aljazeera

Ρεπορτάζ του CBS

Ισχυρό προβάδισμα στους Τορις

Για του λόγου το αληθές τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύθηκαν χθες Σάββατο καταδεικνύουν ότι οι Τόρις οδεύουν προς νίκη μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, που εκτιμάται ότι θα σημάνουν το τέλος της 13ετούς διακυβέρνησης από τους Εργατικούς.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Βρετανία οδεύει προς το πρώτο κοινοβούλιο στο οποίο κανένα κόμμα δεν θα έχει σχετική ή απόλυτη πλειοψηφία από το 1974, ενώ οι τέσσερις χθεσινές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα κυριακάτικα φύλλα εφημερίδων δίνουν προβάδισμα στους Συντηρητικούς–με την μία, μάλιστα, να τους εμφανίζει να χάνουν τη σχετική πλειοψηφία για μια έδρα. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το τρίτο κόμμα, αναμένεται να κρίνουν την μετεκλογική ισορροπία.

Δημοσκόπηση της ComRes για τις εφημερίδες Sunday Mirror και Independent on Sunday εμφανίζει τους Τόρις του Ντέιβιντ Κάμερον να προηγούνται 10 μονάδες έναντι των Εργατικών του Γκόρντον Μπράουν, και να υπολείπονται 11 έδρες της σχετικής πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο. Δημοσκόπηση του ICM για την εφημερίδα Sunday Telegraph δίνει στους Συντηρητικούς 36%, στους Εργατικούς 29% και στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες 27%, ενώ δημοσκόπηση του YouGov για την εφημερίδα Sunday Times εμφανίζει τους Τόρις να καταλαμβάνουν 35% και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να έρχονται στην δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας 28%.

Δημοσκόπηση του ICM για την εφημερίδα News of the World η οποία έγινε σε περιθωριοποιημένες εκλογικές περιφέρειες στις οποίες οι Εργατικοί είχαν ισχνή πλειοψηφία εμφανίζει τους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς να ισοψηφούν με 35%, κάτι που εάν επιβεβαιωθεί ίσως σημάνει ότι το κόμμα του Κάμερον ίσως συγκεντρώσει 113 περισσότερες έδρες.

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ αρνείται να ξεκαθαρίσει με ποιον θα συμμαχήσει το κόμμα του μετά τις εκλογές και εάν κανένα κόμμα δε συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών. Έχει απορρίψει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Μπράουν, αλλά παράλληλα υπογραμμίζει τις ιδεολογικές διαφορές του κόμματός του με τους Τόρις.

Ο Μπράουν, ο Κάμερον αλλά και ο Κλεγκ διακόπηκαν στις ομιλίες τους χθες από “ταραξίες”–στην περίπτωση του πρωθυπουργού, αυτός απομακρύνθηκε, όπως και στην ομιλία του Κλεγκ, ενώ ο Κάμερον διακόπηκε από μέλη του ακροδεξιού BNP, που τον κατήγγειλαν για τις θέσεις του όσον αφορά το ζήτημα της μετανάστευσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε