Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

H συγγνώμη του Χουάν Κάρλος για το πανάκριβο ταξίδι αναψυχής του

H συγγνώμη του Χουάν Κάρλος για το πανάκριβο ταξίδι αναψυχής του

Σάλος προκλήθηκε στην Ισπανία όταν έγινε γνωστό πως εν μέσω κρίσης ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος έκανε ταξίδι αναψυχής στη Μποτσουάνα και υπέστη τραυματισμό ενώ βρισκόταν σε σαφάρι ελεφάντων.

Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος ζήτησε σήμερα δημόσια συγγνλώμη από το λαό.

«Λυπούμαι αφάνταστα. Έσφαλλα και αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί», δήλωσε ο Ισπανός άνακτας μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, με συντετριμμένο ύφος, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο.

Ο Χουάν Κάρλος υπεβλήθη σε ολική αρθροπλαστική του ισχίου στο νοσοκομείο USP Σαν Χοσέ στη Μαδρίτη και του τοποθετήθηκε πρόθεση.

Οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο σήμερα κρίνοντας πως ο μονάρχης «έχει ανακτήσει την αυτονομία των κινήσεών του για τις καθημερινές του μετακινήσεις».

«Πηγαίνω πολύ καλύτερα, ελπίζω να επανέλθω στις υποχρεώσεις μου όπως πριν», τόνισε ο Χουάν Κάρλος ισορροπώντας στις πατερίτσες του, στις σύντομες δηλώσεις που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα, προτού αναχωρήσει από το νοσοκομείο και χαμηλώνοντας το παράθυρό του προκειμένου να χαιρετίσει τα πλήθη που τον ανέμεναν.

Ο 74χρονος Χουάν Κάρλος, ο οποίος υποφέρει από οστεοαρθρίτιδα, αναγκάσθηκε να μεταφερθεί εσπευσμένως στην Ισπανία έπειτα από το ατύχημα που είχε στη Μποτσουάνα σπάζοντας το ισχίο του. Ο βασιλέας είχε μεταβεί στην Αφρικανική χώρα σε ιδιωτικό ταξίδι και χωρίς να έχει ενημερώσει εκ των προτέρων την κυβέρνηση.

Το ταξίδι τούτο, το οποίο αποκαλύφθηκε ένεκα του ατυχήματός του, στιγματίσθηκε έντονα από τον Τύπο στη χώρα, η οποία μαστίζεται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και την ανεργία.

Μάλιστα, η φωτογραφία του Χουάν Κάρλος να ποζάρει με το τουφέκι στο χέρι πάνω από έναν νεκρό ελέφαντα, η οποία έγινε την Κυριακή πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες, προκάλεσε τη γενική κατακραυγή. Μολονότι η φωτογραφία τούτη χρονολογείται από το προηγούμενο σαφάρι που είχε συμμετάσχει ο μονάρχης, οι αντιδράσεις υπήρξαν ούχ ήττον έντονες, καθώς όπως τόνισε η κυβέρνηση της Μποτσουάνας και η εταιρεία Rann Safaris που το διοργάνωσε, είχε κοστίσει 45.000 ευρώ.

Τα θετικά νέα για την πορεία της υγείας του Χουάν Κάρλος, που είχε αρχίσει σταδιακά από το Σάββατο να διοχετεύει στον Τύπο το Παλάτι, δεν κατόρθωσαν να κατευνάσουν την κατακραυγή.

Και την ίδια στιγμή που ο Χουάν Κάρλος ανδραγαθούσε στην Αφρικανική χώρα, ένα έτερο συμβάν με όπλα απασχόλησε το Παλάτι και τον Τύπο, με πρωταγωνιστή τον εγγονό του μονάρχη.

Ο 13χρονος γιός της πριγκίπισσας Έλενας Φελίπε Χουάν Φροϊλάν, ένα από τα εγγόνια του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας, αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος στο πόδι, στη διάρκεια κυνηγετικής εκδρομής με τον πατέρα του Χάιμε ντε Μαριτσάλαρ, σε δημόσια έκταση κοντά στη Σόρια, στη βόρειο Ισπανία.

Η κοινή γνώμη εξανέστη, όταν δικαστήριο της Σόρια έθεσε στο αρχείο (κοινώς “έθαψε”) την υπόθεση ώστε να μην κατηγορηθεί ο ντε Μαριτσάλαρ για “εγκληματική αμέλεια”, όπως αποκάλυψε σήμερα δικαστική πηγή.

Με τα νέα σκάνδαλα, και χωρίς ακόμη να έχει καταπέσει ο κονιορτός από την υπόθεση διαφθοράς με τον γαμβρό του Ινιάκι Ουνδαγαρίν, ενισχύεται η αλγεινή εντύπωση του κόσμου για την εικόνα ενός μονάρχη που με τη συμπεριφορά του αποδεικνύεται ασεβής προς την δύσκολη κατάσταση της Ισπανίας, διακυβεύοντας τη θετική γνώμη που ο λαός είχε εκθρέψει για το ρόλο του κατά τη μετάβαση στη δημοκρατία, μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο και τη χαμηλών τόνων στάση του σε όλη τη διάρκεια της μοναρχίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ο Χουάν Κάρλος είναι η ντροπή της Ισπανίας”

Έτσι την πάτησε ο Χουάν Κάρλος! Γιατί είναι έξαλλοι οι ισπανοί μαζί του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε