Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

HΠA: «Φρένο» στις γεωτρήσεις πετρελαίου…

HΠA: «Φρένο» στις γεωτρήσεις πετρελαίου…

Mετά την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή,  στον Κόλπο του Μεξικού…

Η κυβέρνηση Ομπάμα, θα ανακοινώσει την αναστολή χορήγησης αδειών για εξόρυξη πετρελαίου στον Αρκτικό Ωκεανό.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε ότι θα ανασταλούν όλες οι χορηγήσεις αδειών για υποθαλάσσια εξόρυξη πετρελαίου, στην Αρκτική μέχρι το 2011. 

Πετρελαϊκή εταιρεία,  επρόκειτο να ξεκινήσει το καλοκαίρι,  ένα σχέδιο διερεύνησης για γεωτρήσεις στην Αρκτική, αλλά τώρα με τα νέα μέτρα,  αναστέλλεται.

Τα εν λόγω μέτρα,  θεωρούνται ως αποτέλεσμα της έρευνας,  που έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών,  για τις μελλοντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις,  του δυστυχήματος στον Κόλπο.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά το ατύχημα στον Κόλπο, η κυβέρνηση Ομπάμα με αφορμή την περιβαλλοντική καταστροφή, τάχθηκε υπέρ της σημαντικής αύξησης του ανώτατου ορίου των αποζημιώσεων, που πρέπει να καταβάλλουν οι πετρελαϊκές εταιρείες που ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες οφείλουν να καταβάλλουν ένα ποσό έως 75 εκατ. δολάρια,  για τις επιχειρήσεις καθαρισμού σε περίπτωση ατυχήματος,  για το οποίο φέρουν ευθύνη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Μια πρόταση που έγινε από μια μερίδα Αμερικανών γερουσιαστών, συνιστά την αύξηση του ανώτατου ορίου των αποζημιώσεων από 75 εκατ. σε 10 δις δολάρια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε