Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η Άγκυρα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Η Άγκυρα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει τη διανομή τροφίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας στους Σύρους που έχουν καταφύγει στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

καθώς η επιδεινούμενη κατάσταση στη Συρία κάνει ολοένα και δυσκολότερη τη παροχή βοήθειας στο εσωτερικό, όπως ανακοίνωσε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και καταστροφών.

Η κίνηση αυτή συμπίπτει με τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των Σύρων που φεύγουν από τη χώρα για να γλιτώσουν από τις κλιμακούμενες συγκρούσεις, ενώ ο αριθμός των προσφύγων που έχουν ζητήσει καταφύγιο στην Τουρκία ανέρχεται σχεδόν σε 70.000.

«Έχει ξεκινήσει η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από τη χώρα μας στα σύνορα με τη Συρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και καταστροφών (AFAD).

Η Τουρκία έχει ενημερώσει τον ΟΗΕ για τη νέα πρακτική και για το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει ένα κέντρο στο νοτιοανατολική πόλη Γκαζιαντέπ για να δέχεται διεθνή βοήθεια, επεσήμανε η AFAD, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη για ξηρά τροφή, κονσέρβες, παιδικές τροφές, κλινοσκεπάσματα και αντικείμενα προσωπικής υγιεινής.

Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος έχει επίσης δημιουργήσει τέσσερις σταθμούς παροχής βοήθειας στη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Περισσότεροι από 170.000 σύροι πρόσφυγες έχουν καταγραφεί στις γειτονικές χώρες, ενώ ακόμη 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι στο εσωτερικό της χώρας έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε δημόσια κτίρια και σχολεία, σύμφωνα με τον τοπικό συντονιστή ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.

Εξάλλου, η Τουρκία θα κατασκευάσει τέσσερις νέους καταυλισμούς για να αντιμετωπίσει την αυξημένη εισροή σύρων προσφύγων: δύο στην Γκαζιαντέπ, έναν στην Καχραμανμαράς και έναν στην Οσμανίγε. Ήδη οι αρχές έχουν δημιουργήσει οκτώ πόλεις από σκηνές: πέντε στην επαρχία Χατάι, δύο στη Σανλιούρφα και μία στην Γκαζιαντέπ, όπως και έναν καταυλισμό με προκατασκευασμένα σπίτια για 12.000 ανθρώπους στην επαρχία Κιλίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ο Μπασάρ αλ Άσαντ δεν αξίζει να βρίσκεται στον πλανήτη”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε