Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Αλ Κάιντα άρχισε την εκδίκηση – Λουτρό αίματος στο Πακιστάν

REUTERS
Τουλάχιστον 80 οι νεκροί από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε παραστρατιωτική μονάδα της αστυνομίας. Για εκδίκηση από την Αλ Κάιντα κάνουν λόγο τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν σύμμαχοι της Αλ-Κάιντα ανέλαβαν την ευθύνη για τη διπλή επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν σήμερα τουλάχιστον 70 νεαροί σπουδαστές σε σχολή της αστυνομίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, λέγοντας πως πρόκειται για μια “πρώτη ενέργεια” για να εκδικηθούν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Οι υπόλοιποι δέκα ήταν απλοί πολίτες.

“Είναι μια πρώτη ενέργεια εκδίκησης για τον μάρτυρα Οσάμα”, δήλωσε τηλεφωνικά προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), συμμάχου της Αλ-Κάιντα. “Περιμένετε πιο μαζικές επιθέσεις στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν”, απείλησε.

ΦΩΤΟ REUTERS

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε 11 ημέρες αφότου ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου σκοτώθηκε στο βόρειο Πακιστάν από κομάντος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων. Οι πακιστανοί Ταλιμπάν είχαν ορκιστεί αμέσως να τον εκδικηθούν εντείνοντας τις επιθέσεις τους εναντίον της πακιστανικής κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας της, τις οποίες θεωρούν συνεργούς της Ουάσινγκτον στην επιδρομή, καθώς και εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων.

 Σήμερα τα χαράματα, στο Σαμπκαντάρ, μια μικρή πόλη της περιφέρειας Τσαρσάντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ένας άνδρας σε μοτοσυκλέτα ανατίναξε τη βόμβα που έφερε πάνω του τη στιγμή που οι δόκιμοι μιας παραστρατιωτικής μονάδας της αστυνομίας (και όχι του στρατού, όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα), οι οποίοι είχαν φορέσει πολιτικά, ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στα σπίτια τους για 10ήμερη άδεια, δήλωσε ο Νισάρ Χαν Μαρουάτ, ο αρχηγός της αστυνομίας στην Τσαρσάντα.

REUTERS

Η επίθεση είχε στόχο κέντρο εκπαίδευσης μιας παραστρατιωτικής μονάδας της αστυνομίας (Frontier Constabulary) που έχει ως αποστολή τη φύλαξη των συνόρων.

Στη συνέχεια μια δεύτερη βόμβα, που ήταν κρυμμένη, εξερράγη στα λεωφορεία που περίμεναν τους νεαρούς δόκιμους.

 “Ογδόντα άνθρωποι σκοτώθηκαν, από τους οποίους 70 της Frontier Constabulary) και πέντε πολίτες”, δήλωσε ο Μαρουάτ.

Σχετικά άρθρα:

Τα χειρόγραφα του Μπιν Λάντεν γρίφος για τις ΗΠΑ – Γιατί πάγωσαν οι ειδικοί όταν τα διάβασαν;

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν δολοφονήθηκε!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε