Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η Αλ Κάιντα πίσω από την ρουκέτα στο Ισραήλ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 Μια οργάνωση σαλαφιστών της Γάζας που πρόσκειται στον τρομοκρατικό δίκτυο Αλ Κάιντα, η ‘Ανσαρ αλ Σούνα…

 

ανέλαβε την ευθύνη για την παλαιστινιακή επίθεση σήμερα με ρουκέτα κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Ταϊλανδός που εργαζόταν σε κιμπούτζ του νοτίου Ισραήλ.
 
“Η Ταξιαρχία ‘Ανσαρ αλ Σούνα αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση που είχε στόχο την (ισραηλινή πόλη) Ασκελόν, με μια ρουκέτα “Χαϊμπέρ”, σήμερα Πέμπτη στις 11:24″ η ώρα, αναφέρει η οργάνωση στο μήνυμά της.
 
“Ένας σιωνιστής έποικος σκοτώθηκε. Αυτή η επίθεση ιερού πολέμου είναι η απάντηση στη σιωνιστική επίθεση εναντίον του τεμένους Αλ Ακσα, των αγίων τόπων και του λαού μας στην Ιερουσαλήμ”, επισημαίνει η ισλαμιστική οργάνωση.
 
Την ίδια ώρα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν ‘Αστον καταδίκασε “κάθε μορφή βίας” μετά τη ρίψη της ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας η οποία προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου, στη διάρκεια της σύντομης επίσημης επίσκεψής της στη Γάζα.
 
“Καταδικάζω κάθε μορφή βίας” δήλωσε η ‘Αστον στους δημοσιογράφους. “Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά ώστε να υπάρξει πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία προς μια ικανοποιητική διευθέτηση” της διένεξης, πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με την ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ynet, θύμα της επίθεσης είναι ένας Ταϊλανδός, εργάτης στα θερμοκήπια του κιμπούτζ Νετίβ Χαασάρα. Μέλος της γραμματείας αγροτικού συνεταιρισμού διευκρίνισε ότι η κοινότητά τους απασχολεί ταϊλανδούς εργάτες.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε