Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Αντζελίνα Τζόλι επισκέφθηκε Σύριους πρόσφυγες – ΒΙΝΤΕΟ

Η Αντζελίνα Τζόλι επισκέφθηκε Σύριους πρόσφυγες – ΒΙΝΤΕΟ
Στην Ιορδανία η ειδική απεσταλμένη Αντζελίνα Τζολί. Ξεπέρασαν τις 250.000 οι πρόσφυγες από την Συρία

Ο αριθμός των προσφύγων από την Συρία, ξεπέρασε τις 250.000, ανακοίνωσε σήμερα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
 
“Οι τελευταίοι αριθμοί δείχνουν πως περισσότεροι από 250.000 πρόσφυγες (253.106 άνθρωποι) έχουν καταγραφεί πλέον ή περιμένουν να καταγραφούν στην περιοχή”, δήλωσε εκπρόσωπος της Αρμοστείας στη Γενεύη, ο Άντριαν Έντουαρντς.
 
Στην Ιορδανία, η Αρμοστεία έχει καταμετρήσει 85.197 πρόσφυγες, από τους οποίους 35.961 περιμένουν να καταγραφούν.
 
Μπροστά στην κατάσταση αυτή, τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν να στείλουν επιτόπου τον επικεφαλής της Αρμοστείας, Α. Γκουτέρες και την αμερικανίδα ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί, η οποία έφτασε χθες βράδυ στην Ιορδανία.
 
Μετά την άφιξή της, η Τζολί, συνοδευόμενη από Ιορδανούς στρατιωτικούς, επισκέφθηκε οικογένειες που έφθασαν πρόσφατα στα ιορδανικά σύνορα.
 
Σήμερα οι δύο αξιωματούχοι της Αρμοστείας επισκέφθηκαν τους πρόσφυγες του καταυλισμού Αλ-Ζαάτρι ενώ συναντήθηκαν με τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄της Ιορδανίας, τον πρωθυπουργό Φάγεζ Ταράουνεχ και τον υπουργό
Εξωτερικών Νάσερ Τζούντεχ.
 
Στο μεταξύ, ένας εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Τάρεκ Γιασάρεβιτς, δήλωσε πως ο ΠΟΥ επιθυμεί να ενισχύσει τις δραστηριότητές του στη Χομς, όπου “η κατάσταση είναι σοβαρή και εξακολουθεί να επιδεινώνεται”.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η κατάσταση καθίσταται ακόμη πιο ανησυχητική επειδή πλησιάζει ο χειμώνας.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε