Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 11 Αθήνα Αναλυτικά

Η Αρμενία, θα μετατραπεί σε έρημο...

Η Αρμενία, θα μετατραπεί σε έρημο...
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.05.2010 | 12:33
Πρώτη δημοσίευση: 13.05.2010 | 12:01

 Προειδοποιεί η  Παγκόσμια Τράπεζα, αναφορικά με την αποψίλωση των δασών ...

Για περισσότερα από 15 χρόνια, το μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα «Σχέδιο της Αρμενίας για τα Δέντρα» (Armenian Tree Project) με έδρα τη Μασαχουσέτη, προχωρά σε αναδασώσεις ώστε να αποκατασταθεί η βλάστηση που χάθηκε στις αρχές του ’90, όταν η χώρα είχε πληγεί από την ενεργειακή κρίση.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, πριν λίγο καιρό,  οι ιδρυτές του προγράμματος,  άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης δικαιωμάτων εμπορίας ρύπων,  ώστε να αυξήσουν τα έσοδα για την υλοποίηση των δράσεών τους.

Ωστόσο το ερώτημα είναι,  αν η αγορά άνθρακα,  για την πραγματοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων,  συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη των κοινοτήτων, όπου υλοποιούνται τα προγράμματα.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη,  η αποψίλωση των δασών ευθύνεται για το 20% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως. 
Τα δέντρα απορροφούν τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίες υπολογίζονται κατάλληλα και αγοράζονται ως δικαιώματα ρύπων από εταιρείες και κράτη που θέλουν να αντισταθμίσουν τις εκπομπές τους.

Μέχρι σήμερα, τα δικαιώματα ρύπων που «αγοράζονται» για τη χρηματοδότηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων αντιστοιχούν σε ένα πολύ μικρό ποσοστό της παγκόσμιας αγοράς άνθρακα. 

Περιορισμούς αναφορικά με τις αντισταθμίσεις άνθρακα και την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων σε αναπτυσσόμενα κράτη προβλέπει και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Ρύπων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Παγετός και χιόνια [meteo] Καιρός Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Παγετός και χιόνια [meteo]
  2. Καιρός: Σφοδρή χιονόπτωση στην Ήπειρο Καιρός: Σφοδρή χιονόπτωση στην Ήπειρο
  3. Καιρός: Έκτακτη σύσκεψη γιατί... περιμένουν να χιονίσει Καιρός: Έκτακτη σύσκεψη γιατί... περιμένουν να χιονίσει
  4. Καιρός: Μανιασμένος αέρας και βροχή στο Ιόνιο - Ζημιές σε Ιθάκη και Κέρκυρα Καιρός: Μανιασμένος αέρας και βροχή στο Ιόνιο - Ζημιές σε Ιθάκη και Κέρκυρα
  5. Καιρός: Πού χρειάζονται αλυσίδες στην ορεινή Ναυπακτία Καιρός: Πού χρειάζονται αλυσίδες στην ορεινή Ναυπακτία
  6. Καιρός: Συνεχίζεται η χαλαζόπτωση στην Ηλεία - Προβλήματα στους δρόμους Καιρός: Συνεχίζεται η χαλαζόπτωση στην Ηλεία - Προβλήματα στους δρόμους
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook