Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η BMW θα προσλάβει άνεργους Ισπανούς για να εργαστούν στη Γερμανία

Η BMW θα προσλάβει άνεργους Ισπανούς για να εργαστούν στη Γερμανία

Η BMW θα προσλάβει έναν μικρό αριθμό άνεργων νεαρών Ισπανών για να εργαστούν στην Γερμανία στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος με στόχο να συνδράμει τις χώρες πελάτες της.

Εικοσιπέντε Ισπανοί, ηλικίας 18 με 25, θα εκπαιδευτούν για έναν χρόνο στα κεντρικά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μόναχο, δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung η επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού Μιλάγκρος Κάινα-Αντρέε.

“Θα πρέπει να εμβαθύνουν στην γερμανική κουλτούρα, πιθανόν να φιλοξενηθούν από μία οικογένεια εργαζόμενων στην BMW και να εργαστούν στα τμήματα ανάπτυξης, πωλήσεων, μάρκετινγκ ή σε κάποιο άλλο. Στη συνέχεια, αυτοί οι νέοι άνθρωποι θα μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να παραμείνουν εδώ”, είπε η ίδια.

Η Κάινα-Αντρέε, η οποία εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τον περασμένο χρόνο, είπε ότι το πρόγραμμα θα μπορεί να επεκταθεί σε άλλες χώρες–όπως η Ιταλία ή η Ελλάδα–αν επιτύχει.

Οι δηλώσεις της έρχονται μία ημέρα μετά την προειδοποίηση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι πιθανή αποτυχία να αντιμετωπιστεί η ανεργία στους νέους μπορεί να διαλύσει την Ευρώπη και ότι τυχόν αποτυχία του συστήματος πρόνοιας στην ήπειρο, υπέρ αυστηρότερων αμερικανικών μέτρων, θα μπορούσε να προκαλέσει επανάσταση.

Η Γερμανία, μαζί με την Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, τάσσονται υπέρ της επείγουσας ανάληψης δράσης για να βοηθηθούν οι νεαροί ευρωπαίοι που φοβούνται ότι δεν θα βρουν θέσεις εγρασίας. Η ανεργία στους νέους στην ΕΕ πλήττει σχεδόν έναν στους τέσσερις, ποσοστό μεγαλύτερο του διπλάσιου σε σχέση με τους ενήλικες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Γιατί η BMW και άλλες βιομηχανίες εγκαταλείπουν την Γερμανία”

Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες της ανανεωμένης BMW M5

Ανακαλούνται 220.000 BMW Σειράς 3 παγκοσμίως

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό i3 της BMW

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε