Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Barbie… οικολόγος!

ΦΩΤΟ REUTERS

Για να αντικρούσει τις κατηγορίες πως καταστρέφει τροπικά δάση, η Mattel, ανακοίνωσε ότι τα παιχνίδια της, μεταξύ τους η διάσημη κούκλα Barbie, θα συσκευάζονται κυρίως με ανακυκλωμένο χαρτί.

Η Mattel ανακοίνωσε ότι έως τα τέλη του 2011, το 70% των συσκευασιών της από χαρτί θα αποτελείται από ανακυκλωμένο υλικό και ίνες που προέρχονται από δάση στα οποία εφαρμόζονται οι αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Το ποσοστό θα φθάσει το 85% έως το 2015.

Η εταιρία δεσμεύεται να “προχωρήσει στη χρήση χαρτιού που προέρχεται από δάση αειφόρου ανάπτυξης”, τονίζει η Λίζα Μαρί Μποντζιοβάνι, η αντιπρόεδρος της Mattel που προσθέτει ότι η εταιρία προτίθεται στο εξής “να αποφύγει τις παρθένες ίνες επίμαχης προέλευσης”.

Διευκρίνισε απλώς ότι η επίμαχη προέλευση του χαρτιού της μπορεί να είναι “μεταξύ άλλων, η Asian Pulp and Paper (APP)”, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες χαρτοπολτού παγκοσμίως με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Η Greenpeace, εκφράζοντας ικανοποίηση για την απόφαση της Mattel, διευκρίνισε από την πλευρά της ότι η εταιρία θα “σταματήσει να συσκευάζει τα προϊόντα της από χαρτιά και ίνες που προέρχονται από την καταστροφή των τροπικών δασών της Ινδονησίας”.

Η διεθνής οικολογική οργάνωση διευκρινίζει ότι οι έρευνές της “απέδειξαν τη μείζονος σημασίας συμβολή της ΑΡΡ στην αποψίλωση των ινδονησιακών δασών”.

Η Greenpeace θα “συνεχίσει να παρακολουθεί τη Mattel για να διασφαλίσει ότι σέβεται τις δεσμεύσεις της” και θα “ενθαρρύνει άλλους κατασκευαστές παιχνιδιών, κυρίως τη Disney και τη Hasbro να αναλάβουν παρόμοιες δράσεις για την προστασία των τροπικών δασών”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε