Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Η ΕΕ ασχολείται με τις χήνες και τους χοίρους αντί με το ευρώ που καταρρέει”

“Η ΕΕ ασχολείται με τις χήνες και τους χοίρους αντί με το ευρώ που καταρρέει”

Eπίθεση κατά των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξαπέλυσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν…

Ο Βίκτος Ορμπάν, ο οποίος έχει πολλές φορές επιτεθεί εναντίον των Βρυξελλών με αφορμή θέματα όπως η ανεξαρτησία της Εθνικής Τράπεζας της Ουγγαρίας και το δικαστικό σύστημα, δήλωσε ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ παρεμποδίζουν την ικανότητα των χωρών που έχουν πληγεί να λύσουν τα προβλήματά τους. Μάλιστα δήλωσε πως οι αξιωματούχοι της ΕΕ σπαταλούν τον χρόνο τους σε παιχνίδια για χοίρους και ασχολούνται με την διάθεση που έχουν οι χήνες όταν την ίδια στιγμή χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και καταρρέει το ευρώ…

Μιλώντας στην πόλη της Ρουμανίας, Μπάιλε Τούσναντ, στο πλαίσιο ετήσιας συνάντησης φοιτητών, ο ίδιος είπε ότι η δυτική Ευρώπη με τα 17 μέλη της ευρωζώνης να πλήττονται από την κρίση χρέους, έχει εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο εξαιτίας της έλλειψης απόδοσης ευθυνών και των αποτυχημένων θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

“Οι Βρυξέλλες περνούν πολύτιμες μέρες και εβδομάδες ορίζοντας το μέγεθος των κλουβιών για κότες. Αποφαίνονται ότι πρέπει να δίδονται παιχνίδια στους χοίρους για να παίξουν και ότι η διάθεση που έχουν οι χήνες συνιστά σημαντικό ευρωπαϊκό ζήτημα”, είπε ο Ορμπάν στη διάρκεια ομιλίας του που μετέδωσε ο ουγγρικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός HirTV.

“Στο μεταξύ, εκατοντάδες χιλιάδες χάνουν τις δουλειές τους, το νόμισμά μας καταρρέει και κάθε μέρα μας είναι όλο και δυσκολότερο να αντεπεξέλθουμε”, σχολίασε ο Ορμπάν κάνοντας έκκληση για αναδιάρθρωση του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου.

Η Ουγγγαρία, το πιο χρεωμένο έθνος της κεντρικής Ευρώπης, δεν είναι μέλος της ευρωζώνης. Ο συντηρητικός Ορμπάν ηγείται ενός συνασπισμού που επιδιώκει διεθνές πακέτο διάσωσης για την μείωση του υψηλού κόστους δανεισμού της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαπραγματεύσεις της Ουγγαρίας με το ΔΝΤ για νέο δάνειο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε