Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η Ελλάδα αναστατώνει και την Ιαπωνία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μέχρι την Ιαπωνία έφτασε η ανησυχία για την κατάσταση στην Ευρώπη και το ενδεχόμενο να επεκταθεί η ελληνική κρίση.

Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι αιτία της ανόδου της ισοτιμίας του γεν έναντι του ευρώ είναι οι ανησυχίες σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρώπη, αφού οι επενδυτές επιδιώκουν να αποφύγουν τους κινδύνους μετάδοσης των προβλημάτων της Ελλάδας σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

«Λόγω της αύξησης των φόβων στην Ευρώπη, το γεν τείνει να ανατιμηθεί ανοδικά, καθώς θεωρείται μια σίγουρη επένδυση», είπε ο Τζουν Αζούμι στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο ίδιος έκρινε ότι οι επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα θα είναι κρίσιμες για τις νομισματικές ισορροπίες. Σύμφωνα με τον Αζούμι, λίγοι επενδυτές θεωρούν σήμερα ασφαλή επενδυτικό προορισμό την Ευρώπη. «Αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης αποτελεί μια τροχοπέδη για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και έχει βλαπτικές συνέπειες για τις ιαπωνικές αγορές και για το γεν», υποστήριξε.

Το ευρώ συνεχίζει να υποτιμάται τις τελευταίες ώρες σε σχέση με τα άλλα διεθνή νομίσματα αναφοράς, εξαιτίας των ανησυχιών λόγω των σεναρίων περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και του ενδεχομένου να επεκταθεί η κρίση σε άλλες χώρες οι οικονομίες των οποίων θεωρούνται εύθραυστες, όπως η Ισπανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταστροφική η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Ο Ομπάμα στηρίζει την Ελλάδα και ζητάει σεβασμό στο αποτέλεσμα των εκλογών

Σε μαύρα χάλια τα κρατικά ταμεία – Μέχρι τέλη Ιουνίου υπάρχουν λεφτά – Θα δανειστούμε για λίγο 2-3 δισ ευρώ από την ενίσχυση των τραπεζών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε