Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Ελλάδα θα συμμετέχει στην επιχείρηση στη Λιβύη εκτός από τους βομβαρδισμούς

Η Ελλάδα θα συμμετέχει στην επιχείρηση στη Λιβύη εκτός από τους βομβαρδισμούς
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση στο Μαξίμου ενώ όπως αποκαλύπτει το OnAlert.gr η Ελλάδα δίνει “κάτι παραπάνω” από απλές διευκολύνσεις που είπε ο υπουργός Εξωτερικών νωρίτερα.
 

Αύριο θα αποφασιστεί το είδος της ελληνική συνδρομής, πάντως σύμφωνα με τις πρώτες πληροροφορίες από την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου που τελείωσε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στο επιχειρησιακό κομμάτι.

“Συμμετέχουμε σ΄ όλα εκτός από τους βομβαρδισμούς στο Λιβυκό έδαφος”. Αυτό είναι το νόημα όσων αποφασίστηκαν στον ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ενεκρίθησαν στη συνεδρίαση:

*Η Ελλάδα με μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.

*Αεροσκάφη της ελληνικής ΠΑ μπορει να χρησιμοποιηθούν ως αεροσκάφη υποστήριξης των μαχητικών που θα αναλάβουν τους βομβαρδισμούς εντός Λιβύης.

*Ελικόπτερα έρευνας διάσωσης της ελληνικής ΠΑ θα τεθούν στη διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων που θα επιτεθούν σε στόχους εντός Λιβύης.

* Η ναυτική παρουσία της Ελλάδας παραμένει σε επίπεδο δύο φρεγατών με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 4 F-16 με ένα ιπτάμενο ραντάρ, με 2 ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης και θα δώσει και τις 2 βασεις (Σούδα και Άκτιο) για τεχνική υποστήριξη ,ανεφοδιασμό και απο-προσγειώσεις αεροσκαφων .Η Ελλάδα με τα μαχητικά αεροσκάφη αλλά και τα ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.

Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι για βομβαρδισμούς ,όπως είπε ο κ.Μπεγλίτης αφού υπάρχουν σημεία πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια.

Αύριο το ΝΑΤΟ ολοκληρώνει τους σχεδιασμούς του. Αυτό θα κρίνει πότε θα πατηθεί η σκανδάλη.

 Για το θέμα της ελληνικής εμπλοκής τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό η Αλέκα Παπαρήγα ενώ ο

Γρηγόρης Δελαβέκουρας, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών αποκάλυψε στο NewsIt : ”Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να πούμε λεπτομέρειες με ποιο τρόπο θα συμμετάχει η Ελλάδα επιχειρησιακά”.
 
Ακούστε τη δήλωση στο NewsIt


 

 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε