Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων κατά του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνδικάτων έχει προκαλέσει το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», το οποίο αναμένεται να εγκριθεί σήμερα επί της αρχής από τους 17 ηγέτες της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
 

Οι ηγέτες της ευρωζώνης οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση, αναφέρει η ETUC με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε από τις Βρυξέλλες και ζητά ένα ”Σύμφωνο για Δικαιοσύνη και Ισότητα”.
 
Με επιστολή της προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων δηλώνει : ” Τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα θεωρούν άδικο να πληρώνουν οι εργαζόμενοι τις απερισκεψίες των χρηματοπιστωτικών αγορών. Οι προτάσεις αυτές συμπιέζουν τους μισθούς, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την αυτονομία των κοινωνικών εταίρων. Αν υιοθετηθεί αυτή η προσέγγιση, διακυβεύεται η ιδέα της κοινωνικής Ευρώπης”.
 
Παράλληλα, τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα ζητούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να στηρίξει τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, τα ευρωομόλογα, την αποτελεσματική ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών, καθώς και ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό σχέδιο για την απασχόληση των νέων.
 
”Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας θα υποχρεώσει τα κράτη-μέλη να μπουν σε έναν φαύλο κύκλο μείωσης μισθών και επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας. Αυτή η κατάσταση θα σπρώξει την οικονομία στην παγίδα του αποπληθωρισμού και της ύφεσης”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Τζον Μονκς.
 
Μάλιστα με ανακοίνωση καλούνται τα ευρωπαϊκά συνδικάτα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Βρυξέλλες, τις ημέρες της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, 24 και 25 Μαρτίου.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε