Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων κατά του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων κατά του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.03.2011 | 14:55
Πρώτη δημοσίευση: 11.03.2011 | 14:49

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνδικάτων έχει προκαλέσει το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», το οποίο αναμένεται να εγκριθεί σήμερα επί της αρχής από τους 17 ηγέτες της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
 

Οι ηγέτες της ευρωζώνης οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση, αναφέρει η ETUC με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε από τις Βρυξέλλες και ζητά ένα ''Σύμφωνο για Δικαιοσύνη και Ισότητα''.
 
Με επιστολή της προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων δηλώνει : '' Τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα θεωρούν άδικο να πληρώνουν οι εργαζόμενοι τις απερισκεψίες των χρηματοπιστωτικών αγορών. Οι προτάσεις αυτές συμπιέζουν τους μισθούς, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την αυτονομία των κοινωνικών εταίρων. Αν υιοθετηθεί αυτή η προσέγγιση, διακυβεύεται η ιδέα της κοινωνικής Ευρώπης''.
 
Παράλληλα, τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα ζητούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να στηρίξει τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, τα ευρωομόλογα, την αποτελεσματική ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών, καθώς και ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό σχέδιο για την απασχόληση των νέων.
 
''Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας θα υποχρεώσει τα κράτη-μέλη να μπουν σε έναν φαύλο κύκλο μείωσης μισθών και επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας. Αυτή η κατάσταση θα σπρώξει την οικονομία στην παγίδα του αποπληθωρισμού και της ύφεσης'', δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Τζον Μονκς.
 
Μάλιστα με ανακοίνωση καλούνται τα ευρωπαϊκά συνδικάτα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Βρυξέλλες, τις ημέρες της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, 24 και 25 Μαρτίου.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Χοροί και  άρωμα  Κρήτης στις Βρυξέλλες! [vid] Χοροί και "άρωμα" Κρήτης στις Βρυξέλλες! [vid]
  2. Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids] Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids]
  3. Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά
  4. Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup! Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup!
  5. Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»! Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»!
  6. Αξιολόγηση: Συμφωνία... το Μάιο! Τί σημαίνει η  μετακόμιση  από το Χίλτον στις Βρυξέλλες Αξιολόγηση: Συμφωνία... το Μάιο! Τί σημαίνει η "μετακόμιση" από το Χίλτον στις Βρυξέλλες
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook