Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Η Εθνοσυνέλευση ανοίγει το δρόμο για κατάργηση της μπούργκα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Προάγγελος της κατάργησης της μπούργκα στη Γαλλία θεωρείται το μη δεσμευτικό ψήφισμα που ενέκρινε ομόφωνα η γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στις μουσουλμάνες Γαλλίδες να φορούν νικάμπ και μπούργκα δημόσια πρόκειται να εξεταστεί τον Ιούλιο. Το ψήφισμα της Εθνοσυνέλευσης, που είναι συμβολικό και δεν έχει καμία νομική ισχύ, υιοθετήθηκε από όλους τους παρόντες βουλευτές (434 από τους 577 εκλεγμένους).

Η πλειοψηφία της δεξιάς και της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης ψήφισε υπέρ του κειμένου, διακηρύσσοντας ότι οι ριζοσπαστικές πρακτικές που είναι επιζήμιες για την αξιοπρέπεια και την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, όπως είναι η χρήση της μαντίλας, είναι αντίθετες προς τις αξίες της Δημοκρατίας.

Μόνο λίγοι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του Κομμουνιστικού Κόμματος, αποχώρησαν την ώρα της ψηφοφορίας, χαρακτηρίζοντας την ως «μία ψήφο μασκαράτα» που στοχεύει στην απόκτηση μιας εκ των προτέρων «συναίνεσης» για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την απαγόρευση της μπούργκα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε