Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρατείνει για ένα χρόνο τις κυρώσεις στη Ρωσία – Βάζει “νερό στο κρασί” του ο Πούτιν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε επίσημα για ένα χρόνο τις κυρώσεις που είχε υιοθετήσει σε βάρος της Μόσχας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014, οι οποίες απαγορεύουν κυρίως τις επενδύσεις και τις εισαγωγές προς την ΕΕ προϊόντων της χερσονήσου.

Η απόφαση για την παράταση των κυρώσεων έως τις 23 Ιουνίου του 2017, η οποία αναμενόταν, ελήφθη κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου της ΕΕ στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι των κρατών μελών, ανακοίνωσε το Συμβούλιο.

“Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται στους πολίτες της ΕΕ και στις εταιρίες που είναι εγκατεστημένες στην ΕΕ. Περιορίζονται στο έδαφος της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης”, αναφέρει το Συμβούλιο. Οι κυρώσεις αφορούν κυρίως την “εισαγωγή προϊόντων από την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη εντός της ΕΕ” και “τους επενδυτές στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη”.

Ιδιαίτερα διαλλακτικός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν. “Είμαστε έτοιμοι να συναντήσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας κάπου στη μέση” σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης “όμως σίγουρα δεν μπορεί να είναι ένα μονόπλευρο παιχνίδι”.

“Οι τελευταίες μας συναντήσεις με εκπροσώπους γερμανικών και γαλλικών επιχειρηματικών κύκλων απέδειξαν ότι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν την διάθεση και είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τη χώρα μας. Οι πολιτικοί χρειάζονται να συναντήσουν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας στα μισά του δρόμου και να δείξουν σοφία και ευκαμψία. Πρέπει να επανοικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη στις Ρωσο-ευρωπαϊκές σχέσεις και να αποκαταστήσουμε την αλληλεπίδραση.” τόνισε ο Πούτιν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε