Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτέλους ξύπνησε για το E.Coli

REUTERS
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Υγεία Τζoν Ντάλι ζητεί από τη Γερμανία να συνεργαστεί καλύτερα για τον εντοπισμό του βακτηρίου Eceh. (E.coli)
Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Υγεία Τζον Ντάλι ζήτησε από τις γερμανικές αρχές να συνεργαστούν πιο στενά με τους ξένους εμπειρογνώμονες για τον εντοπισμό του βακτηρίου Eceh, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
 
“Οφείλουμε να στηριχτούμε στην εμπειρία και την πραγματογνωμοσύνη όλης της Ευρώπης και ακόμη και εκτός της Ευρώπης”, είπε ο Ντάλι.
 
“Υπογραμμίζω ρητά πόσο σημαντικό είναι να συνεργαζόμαστε στενά και να μοιραζόμαστε τις κοινές μας γνώσεις για να θέσουμε τέρμα το συντομότερο δυνατόν στην έξαρση της πορείας του βακτηρίου”, πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ΕΕ επιθυμεί κυρίως αμερικανοί και ιάπωνες εμπειρογνώμονες να συνεργαστούν για τον εντοπισμό της προέλευσης της μόλυνσης. Ευρωπαίοι διπλωμάτες επικρίνουν εξάλλου το ερωτηματολόγιο στο οποίο υποβάλλουν τους ασθενείς οι γερμανικές αρχές, γράφει η Die Welt: οι διπλωμάτες το χαρακτηρίζουν “ιδιαίτερα περιοριστικό” καθώς επικεντρώνεται σε ορισμένους τύπους λαχανικών.
 
Ένα σπάνιο και ιδιαίτερα μολυσματικό στέλεχος του βακτηρίου E-coli εντεροαιμοραγγικό (Eceh) έχει προκαλέσει το θάνατο 25 ανθρώπων, 24 στη Γερμανία και ενός στη Σουηδία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό αργά το βράδυ χθες, Τρίτη.
 
Μια έκτακτη συνεδρίαση των γερμανών περιφερειακών και ομοσπονδιακών υπουργών Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει ο Ντάλι, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας στο Βερολίνο.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο κρούσμα e-coli με τοξικό στέλεχος στα Επτάνησα

Απροετοίμαστη η ΕΕ στο E.Coli – Στους 23 οι νεκροί

Το e-coli ανιχνεύεται σε ζώα και λαχανικά στη Θεσσαλία

Νέα εκδοχή για την αιτία επιδημίας απο το E.coli

«Αθώες» οι φύτρες για το E.coli – Ειδικοί της Ε.Ε. στη Γερμανία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε