Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Γαλλία θα αποχωρήσει από το Αφγανιστάν στα τέλη του 2013

Ο Σαρκοζί είπε επίσης ότι η Γαλλία θα μεταβιβάσει την ευθύνη για την ασφάλεια της επαρχίας Καπίσα στις αφγανικές δυνάμεις το Μάρτιο του 2012.

Ο επαναπατρισμός των γαλλικών μάχιμων μονάδων που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013, ένα χρόνο νωρίτερα από τη διορία του 2014 που είχε συμφωνηθεί με το ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντησή του με τον αφγανό ομόλογό του Χαμίντ Καρζάι.

Οι αποστολές εκπαίδευσης του αφγανικού στρατού που πραγματοποιούνται από τον γαλλικό στρατό ανεστάλησαν μετά το θάνατο τεσσάρων γάλλων στρατιωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν από έναν αφγανό στρατιώτη πριν από μία εβδομάδα, θα ξαναρχίσουν “από αύριο” Σάββατο, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

Ο Σαρκοζί είπε επίσης ότι η Γαλλία θα μεταβιβάσει την ευθύνη για την ασφάλεια της επαρχίας Καπίσα στις αφγανικές δυνάμεις το Μάρτιο του 2012. Ο γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε τέλος ότι 1.000 Γάλλοι στρατιώτες, από τους 3.600 που μέχρι τώρα έχουν αναπτυχθεί στη χώρα, θα επιστρέψουν το 2012. Το καλοκαίρι του 2011, ο γάλλος πρόεδρος είχε ανακοινώσει την επιστροφή 600 Γάλλων στρατιωτικών το 2012.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε