Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Γερμανία γιορτάζει τα 20 χρόνια από την πτώση του Τείχους

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο οι Γερμανοί, τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ενοποίηση της χώρας τους, με συναυλίες και γιορτές δρόμου στο Βερολίνο και στο λιμάνι της Βρέμης.

Στις 3η Οκτωβρίου 1990 η Γερμανία ενώθηκε και επίσημα ύστερα από τέσσερις δεκαετίες διχασμού ανάμεσα στο δυτικό τμήμα – την Ομοσπονδιακή Γερμανία, στο ανατολικό τμήμα – τη Λαϊκή Δημοκρατία. Ένδεκα μήνες νωρίτερα είχε πέσει το τοίχος του Βερολίνου. Έκτοτε, η 3η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως εθνική γιορτή και κάθε χρόνο μία πόλη παίρνει τα ηνία των εορταστικών εκδηλώσεων. Εφέτος είναι η σειρά της Βρέμης.

Οι δημοτικές αρχές της Βρέμης έχουν στήσει ένα ομοίωμα του τείχους του Βερολίνου στην κεντρική πλατεία της πόλης, γύρω από το οποίο εκτίθενται φωτογραφίες από την ιστορία της χώρας, από την εποχή του διχασμού μέχρι την ενοποίηση. Προγραμματίζονται επίσης ανοικτές συναυλίες, παρελάσεις και πυροτεχνήματα.

Στο Βερολίνο, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα εκφωνήσουν ομιλίες η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος, Κρίστιαν Βουλφ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε