Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Γερμανία θα “αγοράσει” τα ονόματα 1.500 φοροφυγάδων

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει κλεμμένα δεδομένα που αποκαλύπτουν μυστικούς λογαριασμούς Γερμανών στην Ελβετία.

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, να αγοράσει τα ονόματα των φοροφυγάδων εξαρτάται μεταξύ άλλων και από το ποσό που θα συγκεντρώσει από τους διαφυγόντες φόρους.

Ο πληροφοριοδότης ζήτησε 2,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να δώσει τη λίστα στις αρχές. Ωστόσο η απόφαση θα ληφθεί με βάση την υπόθεση Λίχτενστάϊν το 2008. Στην εν λόγω υπόθεση λίστες πελατών από δύο τράπεζες του Λιχτενστάϊν δόθηκαν σε γερμανικές,αμερικανικές και άλλες φορολογικές αρχές, από πρώην προσωπικό των τραπεζών. Τότε οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έδωσαν το “πράσινο φως” στην κυβέρνηση να αγοράσει τα κλεμμένα δεδομένα για τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπ. Οικονομικών, η Γερμανία θα συνεργαστεί με την Ελβετία, η οποία βέβαια έχει δηλώσει ότι δεν θα συνεργαστεί καθώς η κίνηση αυτή είναι παράνομη .Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ συζήτησε ήδη το θέμα με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. “Είμαι όπως κάθε συνετός άνθρωπος υπέρ της καταστολής της φοροδιαφυγής και προς τον σκοπό αυτό πρέπει να γίνει το παν για να εξασφαλιστούν αυτά τα δεδομένα” είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε