Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Η IBM ετοιμάζει σκληρό δίσκο 120 petabyte!

Το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα αποθηκευτικό μέσο στον κόσμο, ετοιμάζεται να κατασκευάσει η ΙΒΜ.

Μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει για σκληρούς δίσκους χωρητικότητας κάποιων Gigabyte ή στην καλύτερη περίπτωση κάποιων Terrabyte.

Ε λοιπόν, αυτό αλλάζει αφού η επιστημονική ομάδα της IBM κατασκευάζει τον τεράστιο σκληρό δίσκο χωρητικότητας 120 Petabyte, ο οποίος αποτελείται από 200.000 κανονικούς σκληρούς δίσκους.

Τα 120 Petabyte αποτελούν τεράστια χωρητικότητα και για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος αυτό, μπορούν απλά να αναλογιστούν οτι 120 Petabyte είναι ίσα με 120 εκατομμύρια Gigabytes και φυσικά το νούμερο αυτό ξεπερνά κατά πολύ δηλαδή τις μέχρι τώρα προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, μιας και αγγίζουν τα 15 petabyte.

Για την επίτευξη αυτού του έργου οι ειδικοί, ένωσαν ξεχωριστούς σκληρούς δίσκους και στη συνέχεια τους τοποθέτησαν σε οριζόντια θέση, όπως γίνεται στα περισσότερα κέντρα δεδομένων, με μόνη διαφορά οτι οι θήκες είναι πιο φαρδιές για να μπορούν να χωρούν περισσότερους σκληρούς.

Επίσης, εγκατέστησαν νέο σύστημα backup, με το οποίο αν κάποιος σκληρός αρχίζει να δυσλειτουργεί, αυτόματα οι πληροφορίες αρχίζουν και μετεγγράφονται σιγά σιγά σε κάποιον άλλον, με αποτέλεσμα να μπορεί να λειτουργεί ασταμάτητα χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα με το σύστημα GPFS, τα αρχεία μπορούν και διαμοιράζονται σε πολλούς δίσκους, επιτρέποντας έτσι στον υπολογιστή να διαβάσει και να εγγράψει διαφορετικά σημεία του αρχείου με τη μία, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί «ευρετήρια» των πληροφοριών.

Η ΙΒΜ κατασκευάζει αυτό τον τεράστιο σκληρό για έναν πελάτη του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά και ο οποίος χρειάζεται ένα σύστημα για να μπορεί να διεξάγει πολύπλοκες προσομοιώσεις.

Τέλος ο διευθυντής της ΙΒΜ, δήλωσε οτι η μέθοδος αυτή αποθήκευσης πολύ σύντομα θα χρησιμοποιείται από όλα τα συστήματα “Cloud” για να διαχειρίζονται και να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε