Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Iberia απειλεί με 4.500 απολύσεις

Η Iberia απειλεί με 4.500 απολύσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.12.2012 | 23:30

Η ισπανική αεροπορική εταιρία Ιberia ανακοίνωσε σήμερα πως συμφώνησε να διαπραγματευτεί με τα συνδικάτα για το πενταετές σχέδιο ανασυγκρότησής της ώστε να παραμείνει βιώσιμη.

Με επαπειλούμενες 4.500 περικοπές θέσεων εργασίας στην Iberia, τα συνδικάτα είχαν προειδοποιήσει ότι θα κήρυτταν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η εργοδοσία της Iberia, που είναι μέλος του ομίλου International Airlines Group μαζί με την British Airways, λέει ότι χρειάζονται περικοπές θέσεων εργασίας ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση της εταιρείας εν μέσω της ύφεσης της ισπανικής οικονομίας και του εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Τα συνδικάτα τα οποία αντιπροσωπεύουν το ιπτάμενο προσωπικό και το προσωπικό εδάφους μαζί με την διοίκηση της Ιμπέρια θα διαπραγματευτούν για τις θέσεις εργασίας ως την 31η Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Στις διαπραγματεύσεις κλήθηκε να συμμετάσχει το συνδικάτο των πιλότων Sepla, προστίθεται.

Τα συνδικάτα του προσωπικού εδάφους και ιπταμένων συνοδών και φροντιστών, που αντιπροσωπεύουν το 93% του προσωπικού της εταιρείας, δεσμεύθηκαν να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τον Ιανουάριο ενόψει των διαπραγματεύσεων, όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς συνδικαλιστικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

British Airways και Iberia πετάνε... μαζί!


   Διαδώστε αυτό το άρθρο