Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν για τους 166 νεκρούς στη Βομβάη

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν κρύβονται, σύμφωνα με την Κυβέρνηση της Ινδίας, πίσω απ’ την πολύνεκρη επίθεση το Νοέμβριο του 2008.

Για ομολογία ενός από τους δράστες μιλάει η Ινδική Κυβέρνηση που κατηγορεί πλέον ανοιχτά της υπηρεσία ISI του Πακιστάν ότι οργάνωσε την επίθεση που κατέληξε σε λουτρό αίματος.
“Δεν ήταν ακριβώς ένας περιφερειακός ρόλος. Αυτοί ουσιαστικά έλεγξαν και συντόνισαν τις επιθέσεις”, δήλωσε ο Ινδός υπουργός Εσωτερικών.
Ο μόνος επιζήσας από τα άτομα που είχαν επιτεθεί και είχαν καταλάβει επί τρεις ημέρες το σιδηροδρομικό σταθμό, ένα μεγάλο ξενοδοχείο και πολυσύχναστα μέρη της Βομβάης, εκτελέστηκε από τις ινδικές αρχές.
Το Πακιστάν έχει συλλάβει επτά άτομα ύποπτα για συμμετοχή στις επιθέσεις, ανάμεσά τους και τον φερόμενο ως εγκέφαλο της επίθεσης, αλλά αρνείται ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν την παραμικρή συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.
Οι εξελίξεις αυτές γύρω από την υπόθεση αναμένεται να αποτελέσουν ένα ακόμη εμπόδιο στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ των δύο χωρών που ξεκινάει αύριο.


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε