Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Ισλανδία στέλνει στη δικαιοσύνη όσους ευθύνονται για την κρίση!

Η Ισλανδία στέλνει στη δικαιοσύνη όσους ευθύνονται για την κρίση!
Ένα από τα στελέχη της ισλανδικής τράπεζας οδηγήθηκε ήδη στα δικαστήρια. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.05.2010 | 08:13
Πρώτη δημοσίευση: 12.05.2010 | 08:13

 Μπορεί να είναι μια παγωμένη χώρα όμως η δικαιοσύνη έχει αναλάβει δράση εναντίον όσων ευθύνονται για την κρίση και την κατάντια της χώρας. Και αυτό σε αντίθεση με άλλες χώρες της...Ευρώπης!

 
Η Ισλανδία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην προέδρου της τράπεζας Kaupthing, αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση της Ιντερπόλ, καθώς η χώρα προχωρά στη δίωξη αξιωματούχων και στελεχών που ευθύνονται για τη δημοσιονομική της κατάρρευση.
 
Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία, αλλά στη σελίδα της Ιντερπόλ στο διαδίκτυο εμφανίζεται το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σιγκουρντούρ Εϊναρσόν, πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Kaupthing.
 
Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι το ένταλμα εκδόθηκε από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Ρέικιαβικ με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, της παραποίησης εγγράφων και της απάτης.
 
Ειδική ανακριτική επιτροπή έχει διοριστεί για να διερευνήσει τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη νησιωτική αυτή χώρα στα τέλη του 2008 και οδήγησαν στην οικονομική της κατάρρευση και ήδη έχει διαταχθεί η σύλληψη και κράτηση υψηλόβαθμών στελεχών της τράπεζας Kaupthing.
 
Ο εισαγγελέας την περασμένη εβδομάδα διέταξε την κράτηση του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Kaupthing Χρεϊντάρ Σίγκουρσον για 12 ημέρες, ως ύποπτο για παραποίηση εγγράφων, κατάχρηση και χειραγώγηση των αγορών.
 
Επίσης συνελήφθη ο Μάγκνους Γκούντμαντσον, υψηλόβαθμο στέλεχος της ίδιας τράπεζας, που διηύθυνε ιδιωτική τράπεζα στο Λουξεμβούργο.
 
Ο ειδικός ανακριτής ανέλαβε καθήκοντα το Φεβρουάριο.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook