Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ιταλία στο δρόμο που χάραξε η Ελλάδα και στο… ΔΝΤ!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Μπερλουσκόνι το διαψεύδει αλλά ο πρόεδρος της Κομισιόν το ανακοίνωσε και επίσημα: η Ιταλία είναι πλέον υπό την επίβλεψη του ΔΝΤ!

Η Ρώμη ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να επιβλέψει την εφαρμογή των δημοσιονομικών της δεσμεύσεων, σύμφωνα με τον Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Η Ιταλία αποφάσισε από μόνη της να ζητήσει από το ΔΝΤ να επιβλέπει την υλοποίηση των μέτρων της για τη μείωση του ιταλικού δημόσιου ελλείμματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξη Τύπου από τις Κάννες, όπου παραβρέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της G20.

Σχεδόν τη στιγμή που ο πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωνε ότι το ΔΝΤ «πατάει» στην Ιταλία, το τηλεοπτικό δίκτυο Tg 5 (του ομίλου του Μπερλουσκόνι) μετέδίδε ότι υπάρχει «επίσημη διαβεβαίωση της κυβέρνησης της Ρώμης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιτήρηση ούτε και δανεισμός. Το ΔΝΤ θα δώσει στην Ιταλία μόνον χρήσιμες σύμβουλε»

Και όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση του «καβαλιέρε» βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και της πτώσης! Η ανεξαρτητοποίηση δυο κεντροδεξιών βουλευτών προκάλεσε «πονοκέφαλο» στον Μπερλουσκόνι, αφού η κυβέρνησή του κινδυνεύει να μην πετύχει την έγκριση, από τη Βουλή, των μέτρων που αφορούν την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, την πώληση των δημοσίων ακινήτων και την άμεση δυνατότητα μετάθεσης των δημοσίων υπαλλήλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάτησε πόδι και στην Ιταλία το ΔΝΤ!

G20: Ζητά από ΔΝΤ να είναι έτοιμο για την Ιταλία

“Ελεύθερη πτώση” για τον Σίλβιο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε