Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η Κάλι βγήκε… Μις Ελεφαντίνα 2011

REUTERS

Τα ετήσια καλλιστεία ελεφάντων έγιναν σήμερα στο Νεπάλ και η 15χρονη Κάλι ήταν η νικήτρια.

  Το Νεπάλ πραγματοποίησε την Τετάρτη τα ετήσια καλλιστεία ελεφάντων, και τα τεράστια ζώα παρέλασαν κατά μήκος μιας πασαρέλας μπροστά από ένα πάνελ κριτών στο νότιο-δυτικό τμήμα της χώρας.

    Τα καλλιστεία για τα παχύδερμα πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Σαουράχα της Τσιτουάν στο πλαίσιο τοπικής γιορτής για τους τουρίστες.

    Οι υπεύθυνοι για τα ζώα πέρασαν σχεδόν τρεις ώρες πλένοντας τους ελέφαντες, αλείβοντας με λάδι τα σώματά τους και βάφοντας τα νύχια και τις πλάτες τους με πολύχρωμα μοτίβα. Στη συνέχεια οι ελέφαντες καλύφθηκαν με πολύχρωμα υφάσματα από μετάξι.

    Όπως μαρτυρά και το όνομά της, η 15χρονη πανέμορφη ελεφαντίνα Κάλι (Καλή) κέρδισε τον τίτλο της βασίλισσας της ομορφιάς των ελεφάντων. Οι ελέφαντες κρίθηκαν με βάση την διακόσμηση του σώματός τους, την πειθαρχία και την υγιεινή.

    Το Γραφείο Τουρισμού του Νεπάλ, το οποίο διοργάνωσε την εκδήλωση, δήλωσε ότι είναι ένας τρόπος για να ενθαρρυνθούν οι “φύλακες” των ελεφάντων να προσέξουν περισσότερο τα παχύδερμα. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ήταν πάντως πολύ επικριτικοί για τον τρόπο, με τον οποίο μερικοί ελέφαντες διαβιούν στο Νεπάλ.

    Στοιχεία της κυβέρνησης αναφέρουν ότι υπάρχουν 170 άγριοι ελέφαντες στο Νεπάλ και περίπου ισάριθμοι είναι οικόσιτοι. Οι ελέφαντες χρησιμοποιούνται από διάφορα θέρετρα στην περιοχή Τσιτουάν για σαφάρι και για περιπολίες στην ζούγκλα από την κυβέρνηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε