Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας έχει χάσει κάθε αξιοπιστία”

“Η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας έχει χάσει κάθε αξιοπιστία”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.04.2010 | 09:36
Πρώτη δημοσίευση: 03.04.2010 | 09:36

Η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας έχει χάσει τελείως την αξιοπιστία της, ύστερα από το κύμα σκανδάλων παιδεραστίας, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, γράφουν οι Times.

"Το ότι ένας θεσμός τόσο βαθιά ριζωμένος στη ζωή μιας κοινωνίας [...] χάνει ξαφνικά κάθε αξιοπιστία δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για την Εκκλησία, αποτελεί πρόβλημα και για όλο τον λαό της Ιρλανδίας", δήλωσε ο Ρόουαν Γουίλιαμς σε συνέντευξη την οποία θα μεταδώσει την ερχόμενη εβδομάδα το BBC, και αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα.

Στη συνέντευξη αυτή, ο Ρόουαν Γουίλιαμς, πνευματικός ηγέτης των 70 εκατομμυρίων πιστών της Αγγλικανικής Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο, εκτιμά ότι το σκάνδαλο που πλήττει και την -καθολική- Εκκλησία της Ιρλανδίας, είναι ένας "κολοσσιαίος τραυματισμός".

"Συζητούσα πρόσφατα με έναν ιρλανδό φίλο μου, ο οποίος μού είπε ότι είναι πλέον δύσκολο σε ορισμένες περιοχές της Ιρλανδίας να κυκλοφορεί κανείς στο δρόμο με το κολάρο του ιερέα", πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος.

Πρόσφατες εκθέσεις αποκάλυψαν ότι η ιρλανδική καθολική εκκλησία απέκρυπτε επί δεκαετίες σεξουαλικές κακοποιήσεις εκατοντάδων παιδιών από ιερείς.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο