Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η Κούβα ετοιμάζεται να απελευθερώσει και άλλους πολιτικούς κρατούμενους

Εκτός από τους 52 πολιτικούς κρατούμενους που έχουν ήδη αποφυλακιστεί ή επίκειται η αποφυλάκισή τους, πρόκειται να απελευθερωθούν και άλλοι, ανέφεραν κύκλοι των αντιφρονούντων.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, οι αντιφρονούντες βοηθούν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, την Ισπανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ετοιμάσουν κατάλογους με ονόματα κρατουμένων που πρέπει να αποφυλακιστούν. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η κουβανική κυβέρνηση έχει ήδη κάνει κάποια βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

“Η κυβέρνηση επικοινωνεί με άλλους κρατούμενους, εκτός από τους 52, και συμπληρώνουν αιτήσεις και τους λένε ότι εάν το θέλουν μπορούν να φύγουν στο εξωτερικό με οκτώ μέλη της οικογένειάς τους” ανέφερε ένας αντιφρονών, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μετά το θάνατο, από απεργία πείνας, του Ορλάντο Ζαπάτα Ταμάγιο και κατόπιν συμφωνίας με την Εκκλησία, η Κούβα δέχτηκε τον Ιούλιο να αφήσει ελεύθερους 52 πολιτικούς κρατούμενους. Μέχρι σήμερα έχουν απελευθερωθεί 36 άτομα και έχουν σταλεί στην Ισπανία.

Ο Κουβανός καρδινάλιος Χάιμε Ορτέγκα δήλωσε την Παρασκευή ότι η εκκλησία βρίσκεται σε συνομιλίες με την κουβανική ηγεσία για να αυξηθεί ο αριθμός των αποφυλακισμένων και για το σκοπό αυτό συγκεντρώνει πληροφορίες από διάφορες πηγές ώστε να συντάξει έναν κατάλογο με τα ονόματά τους. Στη συνέχεια, η Αβάνα θα αποφασίσει ποιούς από αυτούς θα αφήσει ελεύθερους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε