Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Μαρίκα Μπαχτσιβάνογλου ανάμεσα στους πλουσιότερους πολίτες της Τουρκίας

Φωτο: eleftherostypos.gr
Φωτο: eleftherostypos.gr

Ανάμεσα στους πλουσιότερους πολίτες της Τουρκίας βρίσκεται πλέον η -ελληνικής καταγωγής- Μαρίκα Μπαχτσιβάνογλου, ύστερα από δικαστική διαμάχη 8 ετών για την κληρονομιά που άφησε ο άνδρας της.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο η περιουσία του επιχειρηματια άνδρα της Σαλίχ Τατλιτζί, ο οποίος πέθανε το 2009 φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Μαρίκα Μπαχτσιβάνογλου ήταν η δεύτερη γυναίκα του Σαλίχ Τατλιτζί και τον παντρεύτηκε το 1981 και άλλαξε το όνομα της σε Νουρτέν. Όταν ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πέθανε, άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στην Μαρίκα και τον γιο τους.

Η πρώτη γυναίκα του επιχειρηματία με τα 3 παιδιά της πήγαν την υπόθεση στα δικαστήρια. Ύστερα από πολλά χρόνια δικαστικής διαμάχης, σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας έκρινε οριστικά πως η περιουσία ανήκει στην δεύτερη γυναίκα και στον γιό της.

Έτσι ουρανοξύστες, βίλες, εκατοντάδες οικόπεδα στην Κωνσταντινούπολη, στο Ντουμπάι και στις ΗΠΑ περνούν στα χέρια της Μαρίκας Μπαχτσιβάνογλου και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Hurriyet”, με την απόφαση αυτή γίνεται η 6η πλουσιότερη της Τουρκίας.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε