Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 22 Αθήνα Αναλυτικά

Η "Μάτα Χάρι" της Άγκυρας...

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.09.2010 | 12:00
Πρώτη δημοσίευση: 21.09.2010 | 17:08

Μια γυναίκα στις κορυφαίες θέσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών!

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίς ,το ANADOLU,μία γυναίκα έχει τοποθετηθεί υποδιοικητής της διαβόητης ΜΙΤ,της υπηρεσίας που είχε αναλάβει και την επιχέιρηση σύλληψης του Οτσαλάν!

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αποκάλυψε το πρόσωπο και το πλήρες όνομα της Υποδιοικητού της «ΜΙΤ», AFET GUNES, η οποία, έως τώρα, αναφερόταν στα ΜΜΕ με τα αρχικά της (A.G.). Η Afet Gunes συμμετείχε στη Συνάντηση Κορυφής για την Ασφάλεια, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, R.T. ERDOGAN και αποδεικνύει τη νέα τάση που επικρατεί στην αναδιάρθρωση της «ΜΙΤ», στο πλαίσιο της οποίας οι γυναίκες δεν θα απασχολούνται πλέον μόνο σε εργασίες γραφείου, όπως «αναλύτριες», αλλά θα αναλαμβάνουν πιο ενεργό δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Τουρκία η υποδιοικητής της ΜΙΤ συμμετείχε και στην ομάδα αυτών που ανέκριναν τον OCALAN. Οι αναλύσεις της ήταν αυτές που συνέβαλαν, ειδικά την περίοδο μετά το 2000, ώστε να τεθεί υπό αμφισβήτηση η αδιάλλακτη στάση που τηρούσαν οι κυβερνήσεις έναντι του Κουρδικού ζητήματος. Την περίοδο που Δκτης της «ΜΙΤ» ήταν ο EMRE TANER, η AFET GUNES ανέλαβε καθήκοντα Υπδκτη, αρμόδια για θέματα συλλογής πληροφοριών, οπότε ιεραρχικά κατέλαβε το ανώτερο αξίωμα που έχει καταλάβει γυναίκα δημόσιος υπάλληλος.

Στις αρχές του έτους, με την Πρέσβη AYSE SEZGJ.N να αναλαμβάνει βοηθός ΥΦΥΠΕΞ αρμόδια για θέματα Ε.Ε., έγινε το δεύτερο μικρό βήμα, όπου γυναίκα κατάφερε να σπάσει την, επί 87 έτη, ανδρική ηγεμονία στην τουρκική δημόσια διοίκηση.

Η AFET GUNES, η οποία φέρεται ως η δεύτερη στην ιεραρχία της «ΜΙΤ», όσον αφορά τον τομέα των συλλογής πληροφοριών, εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι άμεσα ή έμμεσα συμμετέχει στις συνομιλίες που διεξάγονται με το Imrali (όπου κρατείται ο OCALAN). Μετά τον EMRE TANER, Δκτης ανέλαβε ο HAKAN FIDAN, ο οποίος δεν επιθυμούσε να διαταράξει τις ισορροπίες και έτσι οι υποδιοικητές, αρμόδιοι για θέματα συλλογής πληροφοριών και επιχειρήσεων, παρέμειναν οι ίδιοι.

Πάρις Καρβουνόπουλος

Διαβάστε ακόμη

  1. Το μάθημα της ιστορίας που δείχνει στον Αλέξη το δρόμο της διαπραγμάτευσης για το χρέος
  2. Ποιο Grexit απέτρεψες Αλέξη; Τον Βαρδάκη τον ρώτησες;
  3. Οι νέοι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι άρχοντες της χώρας
  4. Πως αποφεύχθηκε η ανώμαλη προσγείωση της κυβέρνησης για το χρέος
  5. Τα πρέπει του Σκουρλέτη όχι μόνο προκαλούν ταραχή σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση, αλλά απειλούν την οικονομία και το πρόγραμμα
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook