Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Μελβούρνη θέλει να γίνει “Μανχάταν”

Η Μελβούρνη θέλει να γίνει “Μανχάταν”

Ακόμη ένας ουρανοξύστης πρόκειται να χτιστεί στην περιοχή Southbank του κέντρου της Μελβούρνης, ύψους 230 μέτρων.

Ο 71ων ορόφων ουρανοξύστης, ονομάζεται The Falls, θα βρίσκεται στη Queensbridge St. και θα έχει 236 διαμερίσματα, μπαρ, αίθουσες υποδοχής και ψυχαγωγίας, πισίνα και “σπα” για τους ιδιοκτήτες.
 
Ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Μελβούρνης λέγεται “Εύρηκα” και έχει σχεδιαστεί από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Νώντα Κατσαλίδη. Η έγκριση της άδειας για το νέο ουρανοξύστη είναι συνέπεια του μεγάλου σχεδίου της κυβέρνησης της Βικτώριας για ένα «Grand City», τύπου Μανχάτταν, με έκταση πέντε φορές μεγαλύτερη από την υπάρχουσα.
 
Ο νέος ουρανοξύστης θα βρίσκεται ανάμεσα στον ύψους 276 μέτρων Queensbridge Tower -που μόλις έχει εγκριθεί από το υπουργείο Πολεοδομίας- και τον Prima Pearl Tower, ύψους 297 μέτρων, που οικοδομείται αυτή τη στιγμή.
 
Σύμφωνα με το όραμα της κυβέρνησης Μπέιλιου, Θα ακολουθήσει η ανύψωση άλλου ουρανοξύστη στο Docklands και στο Fisherman’s Bend.
 
Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι των ουρανοξυστών του κέντρου ανησυχούν γιατί θα χάσουν τη θέα για την οποία έχουν πληρώσει ακριβά, θα εκτεθούν σε ρεύματα αέρος, όπως είναι φυσικό και θα περιβάλλονται από περισσότερο κόσμο, κάθε φορά που θα αποφασίζουν να κατεβούν από τα ύψη τους.
 
Ο Μπέιλιου είναι, πάντως, ενθουσιασμένος με την εικόνα που θα παρουσιάζει η πόλη, όταν θα ανυψωθούν και οι υπόλοιποι πύργοι, το ίδιο δε και ο δήμαρχος της πόλης, Ρόμπερτ Ντόϊλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε