Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Μέριλ Στριπ ως “Μάργκαρετ Θάτσερ” στην μικρή οθόνη!

FOTO EUROKINISI
Ξεκινούν τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τη ζωή και την ενδεκάχρονη θητεία στην Ντάουνιγκ Στριτ της πρώην πρωθυπουργού
 

Δεν θα είναι το πρώτο κινηματογραφικό έργο με θέμα την Μάργκαρετ Θάτσερ, το σενάριο όμως της νέας κινηματογραφικής παραγωγής έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από την οικογένεια της πρώην πρωθυπουργού. Η αμνησία και η παραδοχή λανθασμένων πολιτικών πράξεων εξόργισε τους συγγενείς την πρώτης Βρετανίδας πρωθυπουργού στην ιστορία της χώρας.
 
Εκπρόσωπος της οικογένειας της Λαίδης Μάργκαρετ Θάτσερ δήλωσε στην εφημερίδα “Ντέιλι Μέιλ” ότι “η κινηματογραφική αυτή παραγωγή είναι φαντασία των αριστερών που αποβλέπει να ρίξει σκιές και αμφιβολίες στην πολιτική κληρονομιά της άλλοτε ‘Σιδηράς Κυρίας”‘.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ντέιλι Μέιλ”, το σενάριο παρουσιάζει την Μάργκαρετ Θάτσερ να είναι σήμερα μια πολύ γερασμένη γυναίκα, ένα φάντασμα, που ζει με φόβους, αμφιβολίες και ενοχές για το πολιτικό της παρελθόν. Σε μια σκηνή, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος της “Ντέιλι Μέιλ’ που είδε το κινηματογραφικό υλικό, η Μάργκαρετ Θάτσερ δακρύζει και αναρωτιέται αν ήταν σωστό που είχε διατάξει τη βύθιση του αργεντίνικου υποβρυχίου “Στρατηγός Μπέλγκραν”, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 323 άτομα.
 
Η οικογένεια της Μάργκαρετ Θάτσερ επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι της κινηματογραφικής αυτής παραγωγής δεν συμβουλεύθηκαν κανένα από τα πρόσωπα που την γνωρίζουν πολύ καλά, όπως η κόρη της Κάρολ και ο επίσημος βιογράφος της Τσαρλς Μουρ, ο οποίος θα κυκλοφορήσει τη βιογραφία της μετά τον θάνατό της.
 
Από την πλευρά της παραγωγής διευκρινίζεται ότι “το σενάριο του έργου αναφέρεται στο πρόσφατο παρελθόν της Λαίδης Θάτσερ, κάνοντας μια αναδρομή στις επιτυχίες της και τα λάθη της στην πολυσυζητημένη πρωθυπουργική της θητεία”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε