Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η Μέρκελ άδειασε τον υπουργό της!

Σκεφτική φαίνεται η Άγκελα Μέρκελ. ΦΩΤΟ REUTERS
Σκεφτική φαίνεται η Άγκελα Μέρκελ. ΦΩΤΟ REUTERS
Αποστάσεις φρόντισε να πάρει η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ από τον κυβερνητικό εταίρο της, του οποίου οι δηλώσεις για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας

 

έχουν προκαλέσει τριγμούς στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού ενόψει των περιφερειακών εκλογών, που είναι κρίσιμες για να διατηρήσουν τα δύο κόμματα τον έλεγχο της Άνω Βουλής.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε έχει δει να μειώνεται η υποστήριξη για το κόμμα του- τους Ελεύθερους Δημοκράτες- καθώς έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις οι δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας ως σοσιαλιστική προσέγγιση την πολιτική του γερμανικού κράτους σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας.
 
Ο Βεστρεβέλε σύγκρινε τα μακροχρόνια επιδόματα στους ανέργους με την κατάσταση “στην εποχή της παρακμής της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας” και επέμεινε ότι το σύστημα χρειάζεται ριζική αναθεώρηση.
 
“Λέω απολύτως καθαρά: αυτά δεν είναι δικά μου λόγια, αυτό δεν είναι το δικό μου στυλ”, είπε η Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. “Δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για ομάδες, αλλά για τους πάντες”, πρόσθεσε η Καγκελάριος της Γερμανίας.
 
Η τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, που διενεργήθηκε για το περιοδικό Stern και το τηλεοπτικό δίκτυο RTL δείχνει ότι το κόμμα των Ελευθερων Δημοκρατών συγκεντρώνει σήμερα ποσοστό πρόθεσης ψήφου 7%, ενώ στις ομοσπονδιακές εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου είχε πάρει 14,6%, που ήταν και το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία του.
 
Η μείωση της δημοτικότητας των Ελευθερων Δημοκρατών θέτει σε κίνδυνο και τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, ενόψει των εκλογών που θα γίνουν το Μάϊο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, όπου θα πρέπει να διατηρήσουν την εξουσία για να διασφαλιστεί και η πλειοψηφία των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στην Άνω Βουλή.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε